کباب سلطانی و تفاوت آن با کباب بختیاری

به گزارش تور هند ارزان، یکی از کباب های سنتی و اصیل ایرانی که هواداران بسیار زیادی نیز دارد، کباب سلطانی است. گوشت مناسب برای آماده کردن این غذای گران قیمت و اشرافی، فیله گوساله یا راسته گوسفندی است. حال تفاوت این دو کباب را می توان در ترکیب آن ها دانست. به این صورت که کباب سلطانی شامل یک سیخ برگ و یک سیخ کوبیده می شود و کباب بختیاری از ترکیب چنجه و جوجه تهیه می شود. از قلم نیاندازید که کباب بختیاری نیز از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی بوده که به هنگام پخت آن، از پیاز و فلفل دلمه ای نیز استفاده می نمایند.

کباب سلطانی و تفاوت آن با کباب بختیاری

کباب سلطانی چیست؟

کباب سلطانی از فیله بره، گوساله یا مرغ تهیه می شود که به مقدار سیخ های بزرگ بریده شده و گاهی اوقات با کباب برگ سرو می شود. اصالت و سابقه این کباب به زمان ناصرالدین شاه بازمی شود که آن را از منطقه قفقاز به ایران وارد کرد. این کباب به علت گران قیمت بودن و طولانی بودن زمان پخت، کباب سلطانی نام گرفت و تنها برای شاه، اعیان و درباریان تهیه می شد. مدت زیادی به طول انجامید تا این غذا در بین مردم عادی رواج یافت. درست کردن کباب سلطانی در خانه بسیار آسان و ساده است. کباب سلطانی را می توانید در مدت زمان کوتاهی با چند روش ، چه در تابه و چه با سیخ های چوبی تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب سلطانی

  • 150 گرم گوشت قرمز بدون استخوان
  • 150 گرم فیله مرغ
  • 2 عدد پیاز
  • 1 عدد کیوی
  • 4 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران ساییده شده
  • نمک و فلفل سیاه به دلخواه

برای تهیه سس کباب ابتدا پیازها را بشویید و پوست بگیرید و آن ها را به قطعات بزرگ خرد کنید. پیازها را در این ابعاد خرد می کنیم تا به راحتی از کباب جدا شوند. توجه داشته باشید که پیازها را روی مخلوط کباب رنده نکنید؛ چراکه به گوشت می چسبد و در حین کباب کردن می سوزد و سبب می شود تا غذا مزه خود را از دست بدهد. این مدل از خرد کردن پیاز، طعم آن را به خوبی به کباب منتقل کرده و آن را خوشمزه می نماید. سپس کیوی را پوست گرفته و در ابعاد کوچک، خرد کنید. استفاده از کیوی سبب خواهد شد تا بافت کباب نرم شود. سپس گوشت ها را به قطعات یکنواخت و مساوی برش دهید. اکنون گوشت را در ظرفی بریزید و پیاز و کیوی را به آن اضافه کنید و بگذارید 30 تا 60 دقیقه بماند تا گوشت خوب طعم دار شود. بعد از طعم دادن به گوشت ها، به سراغ مرغ می روید؛ زیرا مرغ نسبت به گوشت بافت نرم تری دارد.

ابتدا گوشت ها را طعم دار کرده، سپس تکه های مرغ را مزه دار کنید. برای طعم دار کردن مرغ، ابتدا آن را به قطعات یکدست خرد نمایید و سپس تکه های مرغ را در ظرفی بریزید و مقداری پیاز، زعفران، فلفل سیاه به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تکه های مرغ مزه دار شوند. پس از طعم دادن به گوشت و مرغ، باید تکه های پیاز را از گوشت ها جدا نمایید. حلقه های پیاز را با احتیاط جدا کرده و در ظرفی قرار دهید. سپس روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب با یکدیگر مخلوط شوند. برای خوش طعم شدن و جا افتادن مواد اجازه دهید تا به مدت 15 دقیقه بماند. حتماً از روغن زیتون بدون بو بهره ببرید.

زمانی که گوشت ها و مرغ ها به خوبی طعم دار شدند، نوبت به سیخ کشیدن می رسد. آن ها را در سیخ های فلزی تمیز قرار دهید و از وسط سیخ آغاز کنید؛ به این صورت که یک تکه گوشت قرار دهید و سپس تکه های مرغ را اضافه کنید. اطمینان یابید که هیچ فضای خالی بین تکه های گوشت و مرغ وجود ندارد. سیخ ها را روی گریل یا باربیکیوی با حرارت مناسب قرار داده تا گوشت و مرغ خوب و یکنواخت بپزند. هنگام کباب کردن سیخ ها را بچرخانید تا دو طرف تکه های گوشت و مرغ پخته شده و هیچ قسمت خامی باقی نماند. این کباب خوشمزه را می توانید با برنج و همراه با گوجه، پرتقال کبابی و لیمو با سبزی خوردن سرو نمایید. این نوع کباب سلطانی ترکیبی از گوشت و مرغ است؛ اما می توانید تنها از گوشت بره بهره ببرید.

تفاوت کباب سلطان و کباب بختیاری چیست؟

کباب بختیاری که منشا آن مناطقی مانند چهارمحال و بختیاری، خوزستان و اصفهان در ایران بوده، در ابتدا با گوشت بره و سینه مرغ تهیه می شد و امروزه به یک غذای معروف در سراسر ایران تبدیل شده است. کباب بختیاری را می توان با گوشت بره و سینه مرغ تهیه نمود یا به صورت دلخواه به جای سینه مرغ از فیله ماهی استفاده کرد. کباب سنتی بختیاری که به وسیله عشایر بختیاری تهیه می شود، معمولاً شامل قرار دادن گوشت بره و یک تکه دنبه به ترتیب روی سیخ می شود.

مواد لازم برای تهیه کباب بختیاری

  • 150 گرم سینه مرغ بدون استخوان
  • 150 گرم فیله گوساله یا گوسفند
  • 1 فلفل سبز کوچک
  • 1 عدد پیاز میانه
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن مایع
  • 2 قاشق غذاخوری سس سویا
  • 1 تکه (25 گرم) کره ذوب شده یا نرم شده
  • نمک و فلفل سیاه

زمان آماده سازی مواد تقریباً 15 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه خواهد بود. کباب بختیاری را می توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید. توجه داشته باشید که مقادیر و دستورالعمل های بیان شده برای 4 نفر مناسب است.

همان طور که می دانید برای تهیه کباب سلطانی از روش های سنتی استفاده می شود. کباب سلطانی از ترکیب فیله بره یا گوساله تهیه می شود. هر وعده از این کباب از یک سیخ کباب کوبیده و برگ تشکیل شده است. با این حال کباب بختیاری ترکیبی فوق العاده از گوشت و مرغ روی یک سیخ بوده که در این کباب گوشت و مرغ به مدت طولانی در مخلوط مواد می مانند تا طعم دار شوند. در هنگام سیخ کشیدن، گوشت و مرغ به ترتیبی خاص قرار می گیرند.

سخن پایانی

کباب سلطانی و کباب بختیاری هر دو غذاهای سنتی و معتبر ایرانی هستند که کباب سلطانی ترکیبی از کباب کوبیده و برگ است. این غذا از فیله بره، گوساله یا مرغ تهیه می شود و تاریخچه ای غنی دارد که به زمان ناصرالدین شاه بازمی شود. این غذا در اصل به علت هزینه زیاد و زمان پخت طولانی، برای خانواده های سلطنتی و اشراف در نظر گرفته شده بود؛ اما در نهایت در بین مردم عادی نیز به محبوبیت بسیاری دست یافت. تهیه کباب سلطانی در منزل نسبتاً ساده است و می توان آن را به روش های مختلف انجام داد. در حالی که کباب سلطانی دارای یک سیخ کباب کوبیده و برگ بوده، کباب بختیاری هم گوشت و هم مرغ را در یک سیخ با یکدیگر ترکیب می نماید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 26 مهر 1403 بروزرسانی: 26 مهر 1403 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 2426

به "کباب سلطانی و تفاوت آن با کباب بختیاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کباب سلطانی و تفاوت آن با کباب بختیاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید