5 رسپی موس توت فرنگی

به گزارش تور هند ارزان، در فهرست خوراکی های خوشمزه با توت فرنگی موس توت فرنگی یکی از انواع دسر با توت فرنگی است که یک دسر کافی شاپی و مجلسی محسوب می گردد. مقاله از در ما طرز تهیه دسر موس توت فرنگی به چند روش مختلف و نکات تهیه، خوشمزه شدن و نگهداری آنها را بخوانید.

5 رسپی موس توت فرنگی

طرز تهیه دسر موس توت فرنگی در یک نگاه

برای درست کردن دسر موس توت فرنگی ساده، ژلاتین را با کمی آب، روی حرارت غیر مستقیم بن ماری کنید. توت فرنگی ها را بشویید، خرد کنید و پوره کنید. در مخلوط کن یا با همزن برقی، خامه، شیر و شکر را هم بزنید تا یکدست گردد.

سپس پوره توت فرنگی و ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید. مایه موس توت فرنگی که آماده شد، آن را در قالب دلخواه بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرید. موس را با مواد دلخواه تزیین و سرو کنید.

شما می توانید اندازه مواد اولیه لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه دسر موس توت فرنگی را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه موس توت فرنگی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
توت فرنگی پوره شده1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آب سرد1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر یا پودر قند5 تا 6 قاشق غذاخوری
خامه (ترجیحا پرچرب)100 گرم
پودر ژلاتین2 قاشق غذاخوری
توت فرنگی یا خامه فرم گرفتهبرای تزیین موس توت فرنگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای سرو موس توت فرنگی: 2 تا 3 ساعت

مراحل طرز تهیه موس توت فرنگی ساده (روش اول)

درست کردن موس توت فرنگی در خانه بسیار راحت است و به عنوان دسر مهمانی ها و دورهمی ها هم مجذوب کننده است. در ادامه طرز تهیه دسر موس توت فرنگی مرحله به مرحله را دنبال کنید.

مرحله اول: ژلاتین را آماده کنید

در ابتدا برای آماده کردن ژلاتین، پودر ژلاتین و آب سرد را در یک کاسه مناسب بریزید و به خوبی هم بزنید. یک کتری آب را روی حرارت بگذارید و وقتی آب آغاز به جوشیدن کرد، کاسه آب و ژلاتین را روی حرارت بخار آب بگذارید و اجازه دهید به روی بخار آب ژلاتین ذوب گردد و حالت شفاف بگیرد. حدود 5 دقیقه ژلاتین را بن ماری کنید.

مرحله دوم: توت فرنگی ها را پوره کنید

در این فاصله، توت فرنگی ها را پاک نموده و برگ و کلاهک آنها را جدا کنید. سپس توت فرنگی ها را در یک ظرف بریزید و به مدت 5 تا 10 دقیقه بخیسانید که گل و لای آنها ته نشین گردد. توت فرنگی ها را به خوبی بشویید و آبکش کنید. سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید. توت فرنگی ها را به تنهایی در مخلوط کن یا میکسر بریزید و کاملا پوره کنید. پوره ها را از مخلوط کن بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: شیر و خامه و شکر را مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه دسر موس توت فرنگی، ژلاتین که آماده شد، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید از دما بیفتد. شیر، خامه و شکر یا پودر قند را در میکسر بریزید و هم بزنید. می توانید این مواد را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی، کاملا با هم ترکیب کنید تا بافت سبک بگیرد و خامه ها، گلوله گلوله نباشند.

برای خرید خامه صبحانه، شکر و شیر می توانید از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: مایه موس توت فرنگی را درست کنید

اگر می خواهید بافت موس توت فرنگی کاملا لطیف گردد، پوره توت فرنگی را از صافی رد کنید. سپس به مایه خامه ای، پوره توت فرنگی و ژلاتین آماده شده را اضافه کنید. همه مواد را دوباره با هم کاملا ترکیب کنید. در حدی مواد را بزنید که کاملا یکدست و نرم شوند.

مرحله پنجم: مایه موس توت فرنگی را در قالب بریزید

بعد از آماده کردن موس، قالب هایی را که برای تهیه موس آماده نموده اید، (ترجیحا قالب سیلیکونی یا لیوان یک نفره) را با کمی آب خیس کنید و آب را دور بریزید. سپس مایه موس را در قالب مرطوب بریزید. قالب را به مدت 2 تا 3 ساعت (یا بیشتر) در یخچال بگذارید.

مرحله آخر: موس توت فرنگی را سرو کنید

وقتی موس توت فرنگی خودش را گرفت، روی دسر موس توت فرنگی را با برش های توت فرنگی و خامه فرم گرفته () تزیین و آن را سرو کنید.

مواد اولیه برای تهیه موس توت فرنگی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
بستنی وانیلی2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب جوش1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
آب سرد1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر ژله توت فرنگی1 پاکت
پودر ژلاتین1 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 45 دقیقه

مدت زمان استراحت و سرو موس توت فرنگی و بستنی: 4 تا 5 ساعت

مراحل طرز تهیه موس توت فرنگی با بستنی (روش دوم)

در این روش از تهیه موس توت فرنگی بدون خامه و پنیر، می توانید از بستنی وانیلی () بهره ببرید. بافت این موس، بسیار لطیف است و به راحتی می توانید آن را درست کنید.

مرحله اول: بستنی و ژلاتین را آماده کنید

در ابتدا برای درست کردن موس توت فرنگی با بستنی، بستنی را به مدت نیم ساعت، از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید در دمای محیط نرم و ذوب گردد. ژلاتین را در یک کاسه با 1/4 لیوان آب سرد ترکیب کنید و روی حرارت غیر مستقیم (بخار کتری) بگذارید تا بن ماری گردد. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا ژلاتین شفاف و حل گردد. سپس ژلاتین را کنار بگذارید تا سرد گردد.

مرحله دوم: ژلاتین و بستنی را با هم ترکیب کنید

بعد از دما افتادن ژلاتین و ذوب شدن بستنی، 1 لیوان از بستنی ذوب شده و ژلاتین را در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. مایه بستنی را در یک ظرف بریزید. سپس در یخچال بگذارید تا نیم بند گردد. می توانید این ترکیب را در قالب یا ظرف های سرو بریزید و سطح آن را صاف کنید تا لایه های بعدی را روی آنها بریزید.

انواع بستنی با طعم های مختلف را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله سوم: ژله را آماده کنید

در ادامه، پودر ژله توت فرنگی را در یک کاسه بریزید و به آن، آب جوش اضافه کنید. ژله و آب جوش را هم بزنید تا دانه های ژله، تا حد ممکن در آب جوش، حل شوند. سپس کاسه حاوی آب و پودر ژله را روی بخار آب در حال جوش بگذارید و بن ماری کنید.

انواع پودر ژله را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید

مرحله چهارم: ژله و بستنی را ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه موس توت فرنگی با ژله و بستنی، ژله را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. سپس 1 لیوان بستنی که مانده بود را با ژله مخلوط کنید، در حدی که رنگ بستنی صورتی گردد. ممکن است احتیاجی به اضافه کردن همه ژله نباشد.

مرحله پنجم: مخلوط بستنی و ژله را به لایه قبل اضافه کنید

ظرف هایی که در آن ها ترکیب بستنی و ژلاتین را ریخته و در یخچال گذاشته بودید (بعد از نیم ساعت)، بیرون بیاورید و لایه بستنی و ژله را روی آنها بریزید. دوباره ظرف ها یا قالب ها را به یخچال برگردانید.

مرحله آخر: موس توت فرنگی را سرو کنید

حدود 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا موس توت فرنگی با بستنی و ژله خودش را بگیرد و آماده گردد. سپس موس توت فرنگی و ژله را سرو کنید.

مواد اولیه برای تهیه موس توت فرنگی به ژله

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
خامه صبحانه200 گرم
توت فرنگی400 گرم
پودر ژله توت فرنگی1 پاکت
پودر قند یا شکر6 قاشق غذاخوری
آب جوش1 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان استراحت و سرو موس توت فرنگی با ژله: 6 تا 8 ساعت

مراحل طرز تهیه موس توت فرنگی با ژله (روش سوم)

ترکیب ژله، خامه و توت فرنگی، برای درست کردن دسر موس، آن را بسیار لذیذ و اشتهابرانگیز خواهد نمود. در ادامه مراحل تهیه موس توت فرنگی و ژله را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: ژله را آماده کنید

در ابتدا پودر ژله را در یک کاسه بریزید و به آن، آب جوش اضافه کنید و هم بزنید که تا جای ممکن، دانه های ژله در آب حل شوند. محلول آب و ژله را روی حرارت غیر مستقیم (بخار کتری) بگذارید و صبر کنید تا ژله کاملا ذوب و شفاف گردد. سپس ژله را کنار بگذارید تا از دما بیفتد.

مرحله دوم: توت فرنگی ها را پوره کنید

در این فاصله، برگ توت فرنگی ها را جدا کنید و آنها را بخیسانید. سپس توت فرنگی ها را بشویید و خرد کنید. آنها را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید. پودر قند () و خامه را اضافه کنید و برای 1 دقیقه دیگر مواد را میکس کنید. در آخر، مایه ژله از دما افتاده را اضافه کنید. دوباره همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست گردد.

مرحله آخر: مایه موس توت فرنگی را در قالب بریزید و سرو کنید

در آخرین مرحله، وقتی مایه موس توت فرنگی آماده شد، آن را در قالب های سیلیکونی یا لیوان ها و جام شیشه ای بریزید. قالب را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت گردد. وقتی موس توت فرنگی و ژله آماده شد، روی آن را با برش های توت فرنگی یا خامه فرم گرفته تزیین و سرو کنید.

مواد اولیه برای تهیه موس توت فرنگی با پنیر ماسکارپونه

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
توت فرنگی300 گرم
خامه300 گرم
پنیر ماسکارپونه (پنیر خامه ای)100 گرم
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر ژلاتین1 قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان استراحت و سرو موس توت فرنگی: 3 تا 5 ساعت

مراحل طرز تهیه موس توت فرنگی با پنیر ماسکارپونه (روش چهارم)

یکی از روش های مجذوب کننده تهیه موس توت فرنگی، استفاده از پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای در تهیه دسر موس با توت فرنگی است. در ادامه مراحل تهیه آن را بخوانید.

مرحله اول: ژلاتین و توت فرنگی ها را آماده کنید

ابتدا برای درست کردن موس توت فرنگی و پنیر خامه ای، پودر ژلاتین را با نصف لیوان شیر سرد، در یک کاسه بریزید و هم بزنید. سپس شیر و ژلاتین را روی حرارت بخار آب، بن ماری کنید تا ژلاتین کاملا حل گردد. توت فرنگی ها را بخیسانید. بشویید و آبکش کنید. توت فرنگی ها را خرد کنید.

مرحله دوم: توت فرنگی، پنیر و خامه را میکس کنید

در ادامه، توت فرنگی های خرد شده را در دستگاه مخلو ط کن یا میکسر بریزید و پوره کنید. نصف به جای مانده شیر، پنیر ماسکارپونه، خامه، شکر و وانیل را اضافه کنید و دوباره همه مواد را میکس کنید تا کاملا یکدست شوند. وقتی شیر و پودر ژلاتین آماده شدند، اجازه دهید این ترکیب هم از دما بیفتد و در میکسر بریزید و هم بزنید.

برای خرید انواع پنیر خامه ای ماسکارپونه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله آخر: موس توت فرنگی را در قالب بریزید و سرو کنید

بعد از یکدست شدن مایه موس توت فرنگی، آن را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید. حدود 3 تا 5 ساعت صبر کنید تا دسر موس توت فرنگی با پنیر ماسکارپونه آماده گردد. سپس آن را با مواد دلخواه تزیین و سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه موس توت فرنگی با زرده تخم مرغ

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
توت فرنگی خرد شده2 لیوان فرانسوی دسته دار
زرده تخم مرغ2 عدد
شکلات (شیری یا کاکائویی)100 گرم
خامه200 گرم
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
عسل2 قاشق غذاخوری
گلاب یا آب6 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین1 قاشق مرباخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان آماده شدن موس توت فرنگی شکلاتی: 6 تا 8 ساعت

مراحل طرز تهیه موس توت فرنگی شکلاتی با زرده تخم مرغ (روش پنجم)

استفاده از زرده تخم مرغ در تهیه دسر موس توت فرنگی، طعم خوشمزه تر و لطیف تری به موس می دهد. استفاده از ژلاتین هم ماندگاری آن را بیشتر می نماید. در ادامه مراحل طرز تهیه دسر مجلسی موس توت فرنگی با شکلات را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: ژلاتین و زرده های تخم مرغ را آماده کنید

برای طرز تهیه دسر شکلاتی موس توت فرنگی، پودر ژلاتین را در یک کاسه با گلاب و آب بریزید و روی بخار آب، بن ماری کنید. زرده های تخم مرغ و شکر را با همزن بزنید تا رنگ آنها کرمی رنگ گردد. بهتر است همزمان با هم زدن شکر و تخم مرغ، ظرف را روی حرارت بخار آب بگذارید.

برای خرید تخم مرغ می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دوم: بقیه مواد موس را با هم بزنید

در این مرحله از طرز تهیه دسر موس توت فرنگی شکلاتی، در یک کاسه دیگر، شکلات شیری یا کاکائویی رنده شده، خامه و عسل را بریزید و به قدری با همزن بزنید تا کاملا یکدست و مخلوط شوند. توت فرنگی ها را در مخلوط کن پوره و از صافی رد کنید تا لطیف گردد.

انواع شکلات را می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله سوم: همه مواد موس توت فرنگی را با هم مخلوط کنید

در ادامه، ژلاتین که آماده شد، اجازه دهید سرد گردد. بعد مایه خامه ای مرحله قبل و پوره توت فرنگی و ژلاتین را همه با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. مایه موس را در قالب دلخواه خود بریزید و در یخچال به مدت 6 تا 8 ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس آن را تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه موس توت فرنگی به روش های دیگر

بد نیست مدل های دیگر موس توت فرنگی را هم بلد باشید.

طرز تهیه شارلوت موس توت فرنگی

برای تهیه کیک شارلوت با موس توت فرنگی، کیک اسفنجی را جداگانه درست کنید. کیک اسفنجی را در قالب کمربندی بگذارید و محکم کنید. سپس موس توت فرنگی را به هر کدام از روش های بالا درست کنید.

موس نیم بنده شده را روی کیک بریزید و صاف کنید. قالب را برای چند دقیقه در یخچال بگذارید. سپس قالب را بیرون بیاورید و چند عدد توت فرنگی را به برش بزنید تا شکل قلب بگیرد. قالب را از یخچال بیرون بیاورید و توت فرنگی ها را روی کیک بچینید. دوباره قالب را در یخچال بگذارید.

ژله توت فرنگی یا آلبالو درست کنید و وقتی نیم بند شد، دوباره قالب را بیرون بیاورید و روی لایه توت فرنگی و موس بریزید. قالب را در یخچال بگذارید تا همه لایه ها خودشان را بگیرند. سپس کمربند کیک را باز کنید و آن را برش بزنید.

طرز تهیه موس توت فرنگی با بیسکوییت

برای تهیه موس توت فرنگی با بیسکوییت، بیسکویت های دلخواه مثل بیسکویت اورئو، ساقه طلایی، پتی بور و … را با گوشت کوب خرد کنید و کف یک قالب بریزید. سپس مایه موس را به هر کدام از روش های بالا درست کنید و روی بیسکویت ها بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید موس توت فرنگی خودش را بگیرد.

می توانید یک لایه بیسکویت خرد شده یا خود بیسکویت کف قالب قرار دهید. سپس روی آن را مایه موس بریزید و صاف کنید و دوباره یک لایه بیسکویتی روی موس قرار دهید. هر تعداد لایه که دوست داشتید، می توانید تکرار کنید و بعد در یخچال بگذارید تا موس توت فرنگی با بیسکویت آماده گردد.

روش های متنوع سرو موس توت فرنگی

حتی می توانید مواد موس توت فرنگی را روی نان تارت شیرین که به صورت آماده در هایپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای و مغازه های نان فانتزی موجود است بریزید و تارت موس توت فرنگی داشته باشید.

یک روش دیگر هم این است که پایه چیز کیک بیسکوییتی را با انواع بیسکویت مورد علاقه خودتان درست کنید. در این روش، لایه اول را پایه بیسکویتی چیز کیک را بریزید و لایه دوم موس توت فرنگی باشد.

در واقع با انواع دسر موس هر کاری بخواهید می توانید بکنید از فیلینگ و خامه کشی روکش انواع کیک تا چیزکیک یخچالی، انواع کوکی و تارت، شیرینی پای و کاپ کیک گرفته تا به صورت دسر ترکیبی با ژله و خامه و بستنی و … .

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه موس توت فرنگی

  • می توانید مواد موس توت فرنگی را روی نان تارت شیرین که به صورت آماده در هایپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای و مغازه های نان فانتزی موجود است بریزید و تارت موس توت فرنگی داشته باشید.
  • دسر موس توت فرنگی را می توانید با میوه های دیگر هم به همین روش درست کنید. کافی است به جای توت فرنگی از میوه های دیگر مثل انبه و موز و … بهره ببرید.
  • مقدار شکری که در تهیه دسر موس توت فرنگی به کار می برید هم به مقدار شیرین و رسیده بودن توت فرنگی ها بستگی دارد و هم به ذائقه شما. پس می توانید اندازه شکر را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
  • برای عطر و طعم بیشتر، می توانید از چاشنی های دیگر مثل وانیل، دارچین، هل، گلاب و … در مایه موس توت فرنگی بهره ببرید.
  • به جای آب و شیر در تهیه موس توت فرنگی می توانید از آب یا شربت توت فرنگی در مایه موس بهره ببرید.
  • برای اینکه مایه موس توت فرنگی به قالب نچسبد، برترین قالب، قالب سیلیکونی است. برای اطمینان از اینکه موس به قالب نچسبد، می توانید داخل قالب آب بریزید و خالی کنید. تا وقتی قالب خیس است، مایه موس را در آن بریزید. می توانید با کمی روغن یا کره هم، قالب را چرب کنید و بعد مایه موس را بریزید.
  • برای سبک تر شدن بافت موس، تخم مرغ را از دستور تهیه موس توت فرنگی، حذف کنید.
  • موس توت فرنگی، بافت لطیفی دارد که در دمای محیط، خیل زود وا می رود و شل می گردد. اگر موس شل شد، دوباره آن را به یخچال برگردانید یا برای مدت کوتاهی در فریزر بگذارید و سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن موس توت فرنگی

برای لطیف شدن موس توت فرنگی چه کنیم؟

1- تناسب مواد اولیه را رعایت کنید.

2- از پودر قند به جای شکر بهره ببرید. اگر پودر قند در دسترس ندارید، می توانید شکر را آسیاب کنید.

3- برای سبک تر شدن بافت موس توت فرنگی، تخم مرغ را حذف کنید.

4- پوره توت فرنگی را از صافی رد کنید تا تکه های درشت آن گرفته گردد.

5- مقدار ژلاتین را زیاد در نظر نگیرید.

چرا موس توت فرنگی سفت می گردد؟

1- علت سفت شدن موس، استفاده زیاد از ژلاتین است.

2- استفاده از ژله زیاد، موس توت فرنگی را سفت می نماید.

برای قرمز شدن موس توت فرنگی چه کنیم؟

1- از توت فرنگی های قرمز و رسیده در تهیه دسر موس توت فرنگی بهره ببرید.

2- در زمان ترکیب کردن مواد موس با یکدیگر، چند قطره رنگ قرمز خوراکی به مایه موس اضافه کنید.

3- می توانید از پودر لبو () برای خوشرنگ شدن موس توت فرنگی بهره ببرید.

4- به جای آب و شیر در تهیه موس توت فرنگی می توانید از آب یا شربت توت فرنگی در مایه موس بهره ببرید.

چطور موس توت فرنگی را به راحتی از قالب جدا کنیم؟

1- برای طرز تهیه موس توت فرنگی قالبی، از قالب سیلیکونی بهره ببرید.

2- می توانید قالب را خیس کنید و تا وقتی رطوبت دارد، مایه موس را در آن بریزید.

3- از ژلاتین یا پودر ژله بهره ببرید تا موس، زودتر خودش را بگیرد.

4- مایه موس اگر به خوبی بگیرد، به قالب نمی چسبد. پس اجازه دهید برای هر چند ساعت که ضروری است، موس در یخچال بماند و سفت گردد.

5- برای جدا کردن موس، بعد از خارج کردن قالب از یخچال، چند دقیقه صبر کنید و بعد اقدام به جداسازی موس کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 12 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1404 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 2509

به "5 رسپی موس توت فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 رسپی موس توت فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید