طرز تهیه حلوای اوماج گرگان در چند مرحله ساده و آسان حلوای اوماج

به گزارش تور هند ارزان، حلوا همیشه یکی از خوشمزه ترین و حتی قدیمی ترین شیرینی های سنتی است که در مراسمات مختلف روی سفره هر ایرانی به چشم می خورد و از آن دست شیرینی هایی است که در نقاط مختلف، به شکل های متفاوت پخته می گردد و لذت را به سراسر وجود تزریق می نماید.

طرز تهیه حلوای اوماج گرگان در چند مرحله ساده و آسان حلوای اوماج

درست است که حلوا به عنوان یکی از شیرینی های قدیمی و سنتی ایرانی شاخته می گردد اما در اصل حلوا یک شیرینی عربی است و اولین دستورالعمل آن در حدود 3000 سال پیش از میلاد پیدا شده است و ریشه این واژه که عربی است، به معنای غذای شیرین یا گوشت شیرین است. حلوای اوماج، شیرینی محلی گرگان و از شیرینی های سنتی ایرانی است و امروز نگاهی داریم به طرز تهیه حلوای اوماج گرگان و جزئیات این حلوای خوشمزه.

مقدار کالری در هر 100گرم469 کالری
زمان آماده سازی100 دقیقه
زمان لازم برای پخت60 دقیقه
تعداد نفرات4 نفر

حلوای اوماج

حلوا از آنجا که روش های پخت متفاوتی دارد، بعضی مواقع به عنوان دسر، شیرینی یا حتی نان در مراسمات مذهبی و مهمانی به چشم می خورد.

اگر دوست دارید بعد از برگزاری مهمانی ها، تعریف و تمجید را در پی داشته باشید، می توانید از این تزئین برای حلوا بهره ببرید و مهارت خود را به نمایش بگذارید.

اگر از آن دسته آدم هایی هستید که دوست دارید در مراسم های خود سنگ تمام بگذارید، بهتر است درکنار این حلوای خوشمزه نان شیرمال و شیرینی سرغربیلی را هم سرو کنید تا مهمان هایتان را انگشت به دهان بگذارید.

مواد لازم در تهیه حلوای اوماج گرگان

شاید نام حلوای اوماج با زردچوبه به گوشتان خورده باشد، این حلوا باید زردچوبه به آن اضافه گردد، اما می توانید به جای آن از زعفران دم نموده در شربت حلوا بهره ببرید.

مواد لازم

آردیک پیمانه
شیر⅓ پیمانه
روغن مایع½ پیمانه
زردچوبه1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای شهد حلوا

شکریک پیمانه
آبیک پیمانه
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری
گلاب⅓ پیمانه

همانطور که می بینید دستور این حلوا برای تعداد 4 نفر است، البته شما می توانید براساس دستورالعمل، به تعداد افراد به مواد لازم اضافه کنید.

در دستورهای طرز تهیه حلوای اوماج ارومیه به جای گلاب، بادرنجبویه که از خانواده نعنایان است به چشم می خورد. علاوه برآن، از روغن حیوانی به جای روغن مایع و یا جامد نیز استفاده می نمایند.

طرز تهیه حلوای اماج

مرحله اول: برای طرز تهیه حلوای اوماج مجلسی، ابتدا از درست کردن شهد آن آغاز می کنیم. در این مرحله شکر و آب را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا ذرات شکر در آب حل گردد. ممکن است دربعضی دستورالعمل ها مانند طرز تهیه حلوای زنجان دیده باشید که به جای آب و شکر، ازشیره انگور در آن استفاده می نمایند. بعلاوه اگر به رژیم خود اهمیت می دهید یا اینکه با شکر رابطه خوبی ندارید، می توانید از شیره انگور بهره ببرید

مرحله دوم: زمانی که شکر در آب خوب حل شد، زعفران و گلاب را با آن مخلوط می کنیم تا مواد یکدستی به وجود آید. پس از یکدست شدن مواد زمانی که شهد گرم شد، حرارت را خاموش می کنیم.

می توانید این حلوای خوشمزه را همچون تصویر تزئین کنید و در مراسماتی مانند عیدها کنار یک نوشیدنی مانند چایی سرو کنید و از مزه آن لذت ببرید.

مرحله سوم: حالا نوبت به تهیه خمیر مخصوص رسیده است. آرد به همراه زردچوبه را در یک سینی مناسب می ریزیم و آن ها را مخلوط می کنیم. در ادامه شیر را آرام آرام روی آن می ریزیم تا خمیر گلوله گلوله گردد، دقت کنید که در زمان اضافه کردن شیر مدام آن را مخلوط کنیم که فقط یک قسمت از آرد خمیر نگردد،­­­ سپس آن را الک می کنیم تا ذرات ریز و درشت آن جدا گردد. برای راحتی کار می توانید از یک اسپری بهره ببرید و شیر را به آرامی روی آن اسپری کنید.

مرحله چهارم: در این مرحله خمیر را روی سینی جدا می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت روی سینی بماند تا خشک گردد. در این زمان باید آن ها را گاهی زیر و رو کنیم تا به طور کامل خشک شوند.

دستورالعمل این حلوا، شباهت زیادی به طرز تهیه حلوای اوماج مجلسی دارد و برای تهیه آن تقریبا از یک دستور استفاده می نمایند.

مرجله پنجم: در این مرحله، روغن یا کره را در ماهیتابه می ریزیم تا کمی داغ گردد. سپس خمیر گلوله و خشک شده را به آن اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم تا رنگ اوماج تغییر کند.

مرحله ششم: در این مرحله شهدی را که آماده نموده بودیم کم کم به آن اضافه می کنیم و همزمان حلوا را هم می زنیم تا شکل بگیرد. وقتی کمی سفت شد آن را از روی حرارت برمی داریم.

مرحله هفتم: در مرحله آخر حلوا را روی شعله پخش کن قرار می دهیم و روی در آن را با دم کنی می پوشانیم سپس اجازه می دهیم به مدت یک ساعت دم بکشد. بعد از یک ساعت آن را با سلیقه خود با خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.

این حلوا سوغات مناسبی است برای وقت هایی است که به این شهرها سفر می کنید و یا قصد معرفی شهر خود را به دیگران دارید.

فواید و مضرات حلوا بر سلامتی

حلوا برای سلامتی فواید زیادی دارد؛ از جمله فواید آن می توان به تغذیه بدن، جذب ویتامین E، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست اشاره نمود. حلوا منبع انرژی زیادی است، اما مانند بسیاری از شیرینی ها مصرف زیاد آن می تواند عوارض منفی مانند افزایش قندخون، افزایش وزن بدن و افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی روی سلامتی داشته باشد.

شاید نام حلوا ارده و حلوا شکری به گوشتان خورده باشد، تفاوت حلوا ارده با حلواهای دیگر در این است که در حلوا ارده، از ارده که از کنجد تهیه شده است بیشتر استفاده می گردد، این در حالی است که در حلوای اوماج و بیشتر حلواهای دیگر شکر بیشتری استفاده شده است. هرچند که می توان به جای آن از مواد قندی جایگزین استفاده کرد.

تنوع در سرو حلوا

در طرز تهیه حلوا اوماج گرگان، گاهی اوقات برای سرو این حلوا از نان های بستنی استفاده می نمایند که شکل و شمایل مجلسی به خود می گیرد و حتی خوردن آن راحت تر و به طبع خوشمزه تر است.

گاهی نیز از قالب های مخصوص شکل دار استفاده نموده و حلوا را در آن سرو می نمایند. اینکه چگونه این شیرینی را سرو می کنید کاملا بستگی به سلیقه و مجلسی دارد که شیرینی در آن سرو می گردد، اما طبیعی است که هرچه زیباتر تزئین گردد، میل به خورد آن نیز بیشتر خواهد شد.

ممکن است در جستجوهای خود برای طرز تهیه این حلوای خوشمزه، با عباراتی مانند طرزتهیه حلوای اوماج تبریز، طرز تهیه حلوا اوماج زنجان و یا طرز تهیه حلوا اوماج ارومیه برخورد نموده باشید)که طرز تهیه این حلواها نسبت به حلواهای دیگر دشوارتر است(، باید بگوییم این حلواها نیز همچون بسیاری از شیرینی ها، به روش های متفاوتی پخته می شوند.

چیزی که مهم است، طعمی به یاد ماندنی است که این حلوا ایجاد می نماید. برای اینکه این طعم را به خود و حتی دیگران هدیه دهید، می توانید از سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران فود بهره ببرید تا در کمترین زمان آن را تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 18 بهمن 1403 بروزرسانی: 18 بهمن 1403 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 2487

به "طرز تهیه حلوای اوماج گرگان در چند مرحله ساده و آسان حلوای اوماج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلوای اوماج گرگان در چند مرحله ساده و آسان حلوای اوماج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید