روز پرنوسان شاخص های بورسی، دلار تمایلی به صعود ندارد

به گزارش تور هند ارزان، خبرنگاران: با فرا رسیدن تعطیلات سال نو شاخص های بورسی روز پرنوسانی را تجربه کردند.از طرفی با وجود فراهم بودن شرایط اولیه، شاخص دلار نتوانست تکان چندانی به خود بدهد.

روز پرنوسان شاخص های بورسی، دلار تمایلی به صعود ندارد

به گزارش خبرنگاران، به نقل از سایت طلا؛ هرچند پس از ماه ها اختلاف بر سر مسائل تجاری و اعمال تعرفه های متقابل، واشنگتن و پکن بر سر فاز نخست گام های لازم برای رسیدن به توافق تجاری با یکدیگر به اشتراک نظر رسیدند اما به نظر نمی رسد که آمریکا قصد متوقف کردن جنگ تجاری را داشته باشد و احتمالا اروپا مقصد بعدی جنگ تعرفه ها خواهد بود. رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا به اروپا هشدار داده است که اگر طرف های اروپایی میزان واردات خود از آمریکا را افزایش ندهند، این کشور به منظور کاهش کسری تراز حساب تجاری خود با اروپا احتمالا تعرفه های خود بر واردات محصولات اروپایی را افزایش خواهد داد.

استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا گفته است که فاز نخست توافق تجاری بین این کشور و چین احتمالا تا اوایل ژانویه سال آینده امضا خواهد شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز روز گذشته بیان کرد که فاز نخست توافق در زمان بسیار کوتاهی امضا می گردد. از سوی دیگر، مجلس نمایندگان آمریکا پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا بین آمریکا، کانادا و مکزیک را تایید نموده است.

رودریگو کارتیل، تحلیل گر ارشد در بانک ملی استرالیا گفت: فرایند بازارها در نتیجه تعیین نبودن پایان جنگ تجاری دچار سردرگمی شده است و معامله گران بیش از داده های قطعی به حدس و گمان روی آورده اند.

واقعه مهم دیگر برای بازارهای جهانی، موافقت کنگره آمریکا با ارسال پفراینده استیضاح دونالد ترامپ به مجلس سنا پس از تقریبا دو ماه تحقیق و شهادت افراد مطلع به پفراینده اوکراین بود. دموکرات ها ترامپ را متهم نموده اند که با سوء استفاده از قدرت خود از رئیس جمهور اوکراین خواسته است که نسبت به فعالیت های پسر جو بایدن، رقیب انتخاباتی خود در این کشور اقدام کند.

با تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان، اکنون دونالد ترامپ به سومین رئیس جمهور تاریخ این کشور تبدیل می گردد که باید در سنا حضور یابد. بند نخست قطعنامه استیضاح با 230 رای مثبت در برابر 197 رای منفی و بند دوم با 229 رای مثبت و 198 رای منفی به تصویب نمایندگان کنگره رسید و در صورتی که دو سوم سناتورها نیز به استیضاح رای دهند، ترامپ عزل خواهد شد.

در وال استریت، همه شاخص ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی این کشور در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.34 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 28 هزار و 551.53 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.09 درصد افزایش تا سطح 3224.01 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با افزایش 0.23 درصدی در سطح 8945.65 واحدی بسته شد.

از سوی دیگر، بورس های اروپایی با خبر شوکه کننده منابع انگلیسی از احتمال اتخاذ موضع سرسختانه تر توسط دولت این کشور در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا روبرو شدند. اکنون دولت محافظه کار با توجه به اکثریت قاطع خود در مجلس می خواهد تا امتیازات بیشتری از بروکسل بگیرد و همین مساله احتمالا باعث تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه موافقت نموده است.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص ها عملکرد متفاوتی داشتند تا جایی که شاخص فوتسی 100 بورس لندن با 0.54 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 7623.59 واحد بسته شد. شاخص کک 40 بورس پاریس با افزایش 0.13 درصدی در سطح 6029.37 واحد بسته شد و شاخص دکس 30 بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش 0.13 درصدی و ایستادن در سطح 13 هزار و 300.98 واحدی به کار خود پایان داد. در مادرید شاخص ایبکس 35 0.16 درصد پایین رفت و به 9659.60 واحد رسید.

از سوی دیگر اما در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد کاملا متضادی داشتند؛ تا جایی که شاخص نیک کی 225 بورس توکیو ژاپن با رشد خفیف 0.01 درصدی تا سطح 23 هزار و 822.55 واحدی بالا رفت و شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ با کاهش 0.15 درصدی به 27 هزار و 864.21 واحد رسید.

در چین شاخص شانگ های کامپوزیت با صعود 0.24 درصدی در سطح 3976.59 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص اس اند پی اس اند ایکس 200 بورس سیدنی با 0.13 درصد افزایش و ایستادن در سطح 6794.20 واحدی به کار خود پایان داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن نزولی بود.

شاخص های کلان مالی از شرایط آمریکا در بخش های مختلف نظیر مسکن، رشد مالی و نرخ بیکاری نشان می دهد که با وجود کاهش شتاب رشد مالی در بخش های مختلف، شرایط مالی به صورت کلی در سطح مطلوبی قرار گرفته است و این مساله همان طور که بسیاری از مدیران بانک مرکزی آمریکا نیز بدان اشاره نموده اند احتمالا به این معنا خواهد بود که نرخ بهره در آینده نزدیک بیش از سطح فعلی کاهش پیدا نخواهد کرد.

اقتصاد آمریکا در سه ماهه سوم سال جاری 2.1 درصد رشد کرد تا طولانی ترین دوره رشد متوالی مثبت اقتصاد آمریکا ادامه یابد. از سوی دیگر با تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان، اکنون دونالد ترامپ به سومین رئیس جمهور تاریخ این کشور تبدیل می گردد که باید در سنا حضور یابد. بند نخست قطعنامه استیضاح با 230 رای مثبت در برابر 197 رای منفی و بند دوم با 229 رای مثبت و 198 رای منفی به تصویب نمایندگان کنگره رسید و در صورتی که دو سوم سناتورها نیز به استیضاح رای دهند، ترامپ عزل خواهد شد.

رای گیری در این خصوص احتمالا در ماه ژانویه برگزار خواهد شد. کارشناسان مالی بانک ملی نیوزلند در یادداشتی نوشتند: تقریبا غیرممکن است که سناتورهای جمهوری خواه با دست خود به عزل هم حزبی خود از ریاست جمهوری رای دهند.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، اتنها با 0.03 درصد افزایش در مقایسه با روز قبل و در سطح 97.285 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل 1.0178 دلار اعلام شد.

شاون اوزبورن، استراتژیست ارزی در بانک اسکوشیا گفت: دلار از هفته پیش نتوانسته است فرایند صعودی تند خود را از سر بگیرد و پیش بینی هم نمی کنم که دست کم در کوتاه مدت اتفاق خاصی برای شاخص دلار بیافتد.

از سوی دیگر به نظر می رسد که اروپا به جز برگزیت، اکنون باید نگران مساله دیگری باشد. رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا گفته است که شاید این کشور تعرفه بر واردات محصولات اروپایی را افزایش دهد. در شرایطی که اقتصادهای اروپایی پیش از این نیز با بحران رشد مالی روبرو شده و رشد مالی کشورهای بزرگ مثل آلمان، انگلیس و ایتالیا در محدوده صفر درصد قرار گرفته است، یک جنگ تجاری آن هم در زمان برگزیت می تواند آخرین چیزی باشد که اروپایی خواستار آن هستند.

ادوارد مویا، تحلیل گر ارشد بازار در موسسه اواندا گفت: با توجه به احتمال بالای ثابت نگه داشتن نرخ بهره در آمریکا توسط فدرال رزرو در سال آینده، شرایط دلار به میزان زیادی به تصمیمات اروپا بستگی خواهد داشت و با کاهش تنش های تجاری بین آمریکا و چین و افزایش تولیدات در آلمان و فرانسه، احتمالا یورو سال خوبی را در پیش خواهد داشت.

در آخرین دور از معاملات، پوند با کاهش اندک 0.05 درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.2943 دلار مبادله شد. یورو اما 0.62 درصد صعود کرد و به 1.1088 دلار رسید. همچنین هر دلار آمریکا به 1.3154 دلار کانادا کاهش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای 1.3561 دلار سنگاپور مبادله شد.

مینوری اوچیدا، استراتژیست ارزی در بانک میتسوبیشی گفت: در حال حاضر به دلیل فرا رسیدن تعطیلات سال نو میلادی حجم معاملات بسیار اندک است و معامله گران منتظر هستند تا جهت آینده تعیین تر گردد.

همچنین تحولات انگلیس نشان می دهد که احتمالا موضع لندن در برابر بروکسل به دنبال پیروزی تاریخی محافظه کاران در انتخابات سخت تر خواهد شد و انگلیس خواستار دریافت امتیازات بیش تری از اتحادیه اروپا در مورد توافقات تجاری، بانکی و گمرکی خواهد شد. مجلس جدید انگلیس با اکثریت قاطع آرا به لایحه دولت برای ترک اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه سال آینده رای مثبت داد تا برگزیت یک گام بزرگ به پایان خود نزدیک گردد.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با 0.05 درصد کاهش به 109.3713 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.4459 دلار مبادله شد. هم چنین نرخ برابری دلار معادل 7.01 یوان چین اعلام شد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 24 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 743

به "روز پرنوسان شاخص های بورسی، دلار تمایلی به صعود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روز پرنوسان شاخص های بورسی، دلار تمایلی به صعود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید