نگاهی به زندگینامه و خدمات لویی پاستور
به گزارش تور هند ارزان، احتمالا با شنیدن نام لویی پاستور اولین چیزی که به ذهنتان خطور می نماید، کلمه واکسن است. او کسی بود که تئوری فرآیند آماده سازی غذا به نام پاستوریزه کردن را ارائه کرد. کاشف بزرگ دنیا علم و همان کسی که واکسن های سیاه زخم و هاری را ساخت. در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله خبرنگاران نگاهی به زندگی لویی پاستور، شیمیدان فرانسوی و خدمات او به دنیا علم و پزشکی انداخته ایم.
لویی پاستور که بود؟
اگر بخواهیم در چند جمله لوئی پاستور را تعریف کنیم باید گفت که او کسی بود که کشف کرد که میکروب ها مسئول ترش کردن الکل هستند و به فرآیند پاستوریزه کردن رسید. جایی که باکتری ها با گرم کردن نوشیدنی ها از بین می فرایند و سپس باعث می شوند تا نوشیدنی ها خنک شوند. فعالیت پاستور در تئوری میکروب او و تیمش را به سمت ساخت واکسن سیاه زخم و واکسن هاری سوق داد.
سال های ابتدایی زندگی لویی پاستور
لویی پاستور در 27 دسامبر 1822 در Dole واقع در منطقه Jura فرانسه متولد شد. او در شهر آربوآ بزرگ شد و پدرش، ژان ژوزف پاستور، دباغ گر و گروهبان بود. پاستور که دانش آموز مبه وسیلهی بود در طراحی و نقاشی مهارت داشت. او مدرک لیسانس خود را در رشته هنر (در سال 1840) و مدرک لیسانس علوم (در سال 1842) را در کالج سلطنتی بزانسون و دکترا (1847) را از Normcole Normale در پاریس گرفت.
پاستور سپس چندین سال را صرف تحقیق و تدریس در لیسه دیژون کرد. در سال 1848، استاد شیمی در دانشگاه استراسبورگ شد و در آنجا با ماری لوران، دختر رئیس دانشگاه آشنا شد. آنها در 29 مه 1849 ازدواج کردند و صاحب پنج فرزند شدند. اگر چه تنها دو فرزند آنها از دوران کودکی جان سالم به در بردند.
اطلاع از آخرین مطالب مجذوب نماینده و پرطرفدار
دستاوردهای تجاری لویی پاستور
در سال 1854، پاستور به عنوان استاد شیمی و رئیس دانشکده علوم در دانشگاه لیل منصوب شد. در آنجا، او برای یافتن راهکار هایی در زمینه مسائل فراوری نوشیدنی های الکلی کار کرد. با کار با نظریه میکروب، که پاستور آن را ابداع نکرد، اما به وسیله آزمایشات بیشتر توسعه داد و در نهایت بیشتر اروپا را با حقیقت وجود آن متقاعد کرد، نشان داد که موجوداتی مانند باکتری ها مسئول ترش کردن نوشیدنی های الکلی و حتی شیر هستند.
لویی پاستور سپس فرآیندی را اختراع کرد که در آن باکتری ها را می توان با جوشاندن و سپس خنک کردن مایع از بین برد. او اولین آزمایش خود را در این زمینه در 20 آوریل 1862 انجام داد. امروزه این فرآیند به عنوان پاستوریزه شناخته می گردد.
در سال 1865، پاستور با تغییر حوزه فعالیت خود به نجات صنعت ابریشم یاری کرد. او ثابت کرد که میکروب ها به تخم های کرم ابریشم سالم حمله می نمایند و باعث بیماری ناشناخته می شوند. اینکه اگر میکروب ها از بین بفرایند، این بیماری از بین می رود. او در نهایت روشی برای جلوگیری از آلودگی آنها ایجاد کرد. روشی که به زودی به وسیله فراورینمایندگان ابریشم در سراسر دنیا مورد استفاده نهاده شد.
اولین واکسن پاستور
اولین واکسن پاستور در سال 1879 با بیماری به نام وبای مرغی (chicken cholera) کشف شد. او پس از قرار دادن تصادفی جوجه ها در معرض فرم ضعیف شده در کشت میکروب در آزمایشگاه، نشان داد که آنها در برابر ویروس واقعی مقاوم شده اند. پاستور در ادامه تئوری میکروب خود را برای ایجاد علل و واکسیناسیون برای بیماری هایی مانند سیاه زخم، وبا، سل و آبله توسعه داد.
در سال 1873، پاستور به عنوان عضو وابسته آموزشگاه پزشکی انتخاب شد. در سال 1882، درست در سال پذیرش او در آموزشگاه فرانسه، پاستور تصمیم گرفت کوشش های خود را بر روی مشکل هاری متمرکز کند. پاستور در 6 ژوئیه 1885، جوزف مایستر، پسر 9 ساله ای را که به وسیله یک سگ هار گاز گرفته شده بود، واکسینه کرد.
موفقیت واکسن پاستور باعث معروفیت فوری او شد. او یک کمپین بین المللی جمع آوری یاری اقتصادی برای ساخت انستیتو پاستور در پاریس شروع کرد. در نهایت انستیتو پاستور در 14 نوامبر 1888 افتتاح شد.
زندگی شخصی لویی پاستور
پاستور از سال 1868 به دلیل سکته مغزی شدید تا حدی فلج شده بود. اما توانست به تحقیقات خود ادامه دهد. او هفتادمین سالگرد تولد خود را در دانشگاه سوربن جشن گرفت. در این جشن چندین دانشمند برجسته از جمله جراح بریتانیایی جوزف لیستر حضور داشتند. از همان زمان به تدریج، فلج بدن او شدیدتر شد و در نهایت در 28 سپتامبر سال 1895 لویی پاستور درگذشت. مقبره او در زیرزمین انستیتو پاستور است.
پاستور در سال 1878 به تمام اعضای خانواده خود امر کرد که یادداشت های شخصی آزمایشگاهی او را در اختیار هیچ کس قرار ندهند. تمام خانواده به وصیت او عمل کردند تا اینکه آخرین نوه ذکور او، در سال 1964 این یادداشت ها را به کتابخانه ملی فرانسه اهدا کرد. در سال 1995، یک تاریخ شناس اسنادی را با آنالیز یادداشت های پاستور منتشر کرد.
او معتقد بود پاستور در بسیاری از گزارشات علمی مهم خود، دیگران را فریب داده است. گفته می گردد که از موارد مهمی که دانشمندان متعدد به مبارزه با پاستور برخاستند، کشف دلیل و فرآیند تخمیر بود. دانشمندان مختلفی پیش از پاستور روی این پدیده تحقیق نموده بودند و کارشناسان معتقدند او با پیشرفت جزئی، تنها این یافته ها را به صورت رسمی منتشر نموده است.
جملاتی از لویی پاستور
در زیر به بعضی از جملات تاثیرگذار و زیبای لویی پاستور نگاهی انداخته ایم.
- من کاملاً متقاعد شده ام که علم و صلح بر جهل و جنگ پیروز خواهد شد، اینکه ملت ها در نهایت نه برای نابودی، بلکه برای ساختن متحد خواهند شد، و آینده متعلق به کسانی خواهد بود که بیشترین کوشش را برای رنج بشریت انجام داده اند.
- یونانیان قدرت اسرارآمیز چیزها را درک کردند. آنها کسانی بودند که بعضی از زیباترین کلمات را در زبان ما وارد کردند، کلماتی چون شوق و یا خدای درون.
- در شرایط مشاهده، شانس به نفع فکر آماده است.
- علم هیچ کشوری و مرز و بومی را نمی شناسد، زیرا دانش متعلق به بشریت است. دانش همچون مشعلی است که دنیا را روشن می نماید.
- مقوله ای از علم وجود ندارد که بتوان نام آن را علوم کاربردی گذاشت. علوم و کاربردهای علم به عنوان میوه و درختی که آن را به بار می آورد، به هم پیوند خورده اند.
- کیهان نامتقارن است و من متقاعد شده ام که زندگی، همانطور که برای ما شناخته شده است، نتیجه مستقیم عدم تقارن دنیا یا پیامدهای غیرمستقیم آن است.
- آیندگان روزی به حماقت فیلسوفان ماتریالیست مدرن خواهند خندید.
منبع: biography
نوشته های مرتبط
ارتباط ماه تولد و همسر آینده | زوج مناسب شما متولد چه ماهی است؟
7 روش برای این که در زندگی شخصی و شغلی از تغییر نترسید
چگونه در محل کار احساس ارزشمندی و عزت نفس خود را تقویت کنیم؟
14 نفر از نوابغ معلول دنیا و ایران و نگاهی به زندگی آن ها
منبع: افق کوروش