درمان آسم در بارداری
به گزارش تور هند ارزان، درمان آسم در بارداری لازم است زیرا این بیماری می تواند تهدیدی جدی و خطرناک برای سلامت مادر و جنین او باشد. با خواندن این مقاله می توانید با راه های درمان آسم در بارداری آشنا شوید.
مترجم: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون
درمان آسم در بارداری لازم است زیرا این بیماری می تواند تهدیدی جدی و خطرناک برای سلامت مادر و جنین او باشد. با خواندن این مقاله می توانید با راه های درمان آسم در بارداری آشنا شوید.
آسم نوعی بیماری مزمن دستگاه تنفسی است که التهاب دوره ای و متناوب راه های هوایی و مختل شدن جریان هوای طبیعی ورودی به بدن، از ویژگی های آن است. با آسیب لایه داخلی راه هوایی به وسیله مواد حساسیت زا، مواد تحریک نماینده و آسیب رسان، عفونت ها، هوای سرد، تغییرات هورمونی بدن و سایر موارد، موجب تحریک راه های تنفسی و در نتیجه بیماری آسم می گردند. یک حمله آسمی با علایمی نظیر دشواری تنفس، خس خس سینه، احساس فشردگی در قفسه سینه، سرفه و غیره شناخته می شود. حملات آسمی در طی دوران بارداری نسبتاً شایع است. در زنان با سابقه ابتلا به آسم، حملات آسمی مکرر در دوران بارداری محتمل تر است. از طرف دیگر، بعضی زنان برای نخستین بار در طی دوران بارداری به آسم مبتلا می گردند.چگونه آسم در دوران بارداری را درمان کنیم؟
بسیاری از زنان به علت نگرانی از آسیب داروها به جنین خود، سعی می نمایند از درمان آسم در طی بارداری خودداری نمایند. در حقیقت مصرف دارو برای درمان آسم ممکن است برای سلامتی جنین مفید نباشد اما حمله آسمی کنترل نشده در دوران بارداری به مراتب خطرناک تر است. آسم در طی بارداری موجب کاهش اکسیژن رسانی به مادر و رویان می شود. این کاهش دریافت اکسیژن، منجر به عوارض جدی و خطرناکی نظیر فشار خون بالا در مادر باردار، پره اکلامپسی که نوعی مسمومیت حاملگی در اثر فشار خون بالا است که همراه با تشنج دیده می شود، وزن کم نوزاد هنگام تولد، تولد نوزاد نارس و سایر موارد می شود.برای درمان آسم در دوران بارداری، شما می بایستی تحت نظر متخصص ریه و زنان و زایمان خود باشید. پس از آگاه شدن از بارداری خود، هرگز مصرف داروها را خودسرانه قطع نکنید. بلکه می بایستی پزشک متخصص زنان و زایمان خود را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه سازید. پس از با خبر ساختن متخصص ریه خود از بارداریتان، ممکن است پزشک دوز داروها را تغییر داده یا داروی جدیدی برای شما تجویز نماید.
استروئیدهای استشاقی معروف ترین داروی مورد استفاده برای درمان آسم در طی بارداری می باشند. این دارو راه های هوایی را کاملاً باز می نماید و علایم را تخفیف می دهد. ممکن است این داروها همراه با داروهای استروئیدی خوراکی یا تزریقی تجویز گردند. دوز مصرفی این داروها بستگی به تعداد حملات آسم و شدت علایم دارد. پزشک داروی مناسب با کمترین عوارض برای شما و فرزندتان، تجویز خواهد نمود پس هیچ موردی برای نگرانی وجود ندارد.
اگر آسم در اثر تماس با مواد حساسیت زا ایجاد شده شود، پزشک برای کنترل و کاهش علایم آلرژی آنتی هیستامین تجویز می نماید. گرفتگی و احتقان بینی به علت عفونت بخش فوقانی سیستم تنفسی، اغلب با ضد احتقان های خوراکی درمان می شود. بهتر است برای بیماران آسمی مستعد حملات آنفولانزا، واکسن آنفلونزا به منظور جلوگیری از وخیم تر شدن شرایط بیمار تجویز شود. مصرف مرتب داروها به تنهایی کافی نیست، و پزشک متخصص ریه شما می بایستی هرچند وقت یکبار عملکرد ریه را آنالیز نماید. پزشک متخصص زنان هم سونوگرافی های متعدد و مکرر برای آنالیز رشد رویان توصیه می نماید.
درمان حمله آسمی در منزل
همراه با درمان پزشکی، انجام بعضی اقدامات درمانی در منزل برای کنترل و تخفیف علایم آسم لازم است. بعضی نکات مفید در این رابطه عبارتند از:-از هرگونه تماس با دود توتون و تنباکو اجتناب کنید. زنان باردار سیگاری، می بایستی فوراً سیگار را ترک نمایند. سیگار کشیدن می تواند منجر به حمله آسمی شدیدی شود.
-اطمینان یابید در محیط منزل و محل کار شما که بیشترین زمان خود را آنجا سپری می کنید، هیچ گونه مواد آسیب رسان و تحریک نماینده محیطی نظیر گرد و خاک، غبار، دانه گرده، کپک قارچی و سایر موارد ، وجود ندارد.
-سعی کنید در هوای سرد از منزل خارج نشوید. و در صورت بیرون رفتن، دهان و بینی خود را به خوبی با شال بپوشانید.
-با مخلوط کردن مقداری سنگ نمک و روغن خردل، خمیر غلیظی تهیه کنید. سپس هر روز قفسه سینه خود را به آرامی با این خمیر ماساژ دهید. این اقدام باعث کاهش چشمگیر احتمال حمله آسمی می شود.
-سیر موجب بهبودی بیماری آسم می شود. 8 تا 10 عدد حبه سیر را در لیوانی از شیر به مدت 10 دقیقه بجوشانید. پس از سرد شدن، آن را بنوشید و برای برترین نتیجه بهتر است هر روز آن را مصرف کنید.
-هدف اصلی این درمان حفظ سلامتی مادر و نوزاد است. اگر شما از جمله زنانی هستید که پیش از بارداری هم به بیماری آسم مبتلا بوده اید، موردی برای نگرانی نیست و به هیچ وجه تصور نکنید به علت این بیماری، بارداری دشواری خواهید داشت. با مراقبت پزشکی مناسب، کنترل منظم بیماری و بعضی اقدامات پیشگیرانه مناسب، در بارداری مسئله ای با آسم نخواهید داشت.
/ج
منبع: راسخون