آموزش باقالی پلو با زبان گوساله

به گزارش تور هند ارزان، باقالی پلو با زبان گوساله یکی از است. این غذای لوکس با ظاهر شیک و طعم بی نظیرش می تواند زینت بخش سفره یا مهمانی و مجالس عروسی و تولد شما باشد. این غذای خوشمزه را می توانید با استفاده از شوید تازه، شوید خشک یا منجمد شده و بعلاوه باقالی تازه یا منجمد تهیه کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله را به شما آموزش دهیم.

آموزش باقالی پلو با زبان گوساله

طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله در یک نگاه

برای تهیه باقالی پلو با زبان گوساله، ابتدا زبان را به خوبی بشویید و چند دقیقه بجوشانید تا کف قهوه ای و بوی زهم آن گرفته گردد. پس از آبکش کردن زبان و دور ریختن آب اولیه، زبان گوساله را همراه با ادویه هایی مانند برگ بو، چوب دارچین، فلفل سیاه، زردچوبه، سیر و پیاز در قابلمه پر از آب بگذارید و به مدت چند ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا کاملا نرم گردد. در آخر، پوست ضخیم زبان را جدا کنید، زبان را برش بزنید و در کره یا روغن با اندکی زعفران و آبلیموی تازه تفت دهید تا خوش عطر و طعم گردد.

هم زمان برنج را بشویید و بخیسانید؛ باقالی سبز و شوید را هم آماده کنید. سپس، برنج را با آب، نمک و روغن بجوشانید، در میانه پخت باقالی را اضافه نموده و پس از نیم پز شدن، آبکش کنید. در قابلمه ای مناسب، با افزودن ته دیگ دلخواه و لایه چینی برنج، شوید و باقالی، پلوی معطر را دم کنید. پس از دم کشیدن کامل، آن را در ظرف سرو بریزید و برش های زبان را روی آن بچینید. این غذا را می توانید با زعفران و کره تزیین و خوشمزه تر نموده و همراه با ترشی، سالاد یا سبزی خوردن میل کنید.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج ایرانی4 لیوان فرانسوی دسته دار
باقالی سبز تازه2 لیوان فرانسوی دسته دار
شوید تازه1 لیوان فرانسوی دسته دار
زبان گوساله1 عدد
پیاز3 عدد میانه
سیر4 حبه
برگ بو2 عدد
چوب دارچین1 عدد
زعفران (دم نموده غلیظ)به مقدار لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
آبلیمو یا آبغوره (اختیاری)2 قاشق غذاخوری
روغنبه مقدار کافی
انواع ترشی، سالاد و سبزی خوردنبرای سرو باقالی پلو با زبان گوساله

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت زبان گوساله: حدود 4 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت باقالی پلو: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله

طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله با استفاده از شوید تازه، شوید خشک یا منجمد شده در منزل قابل انجام است.

مرحله اول: زبان گوساله را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله، باید زبان گوساله را زیر آب سرد به خوبی بشویید تا هرگونه خونابه و آلودگی سطحی آن زدوده گردد. در صورت وجود چربی یا زوائد اضافی، آن ها را با چاقو جدا کنید و دور بریزید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت گوساله می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: زبان گوساله را بجوشانید

پس از آن، زبان گوساله را در قابلمه مناسبی بگذارید و روی آن آب سرد بریزید. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که روی زبان گوساله را بپوشاند. سپس، این قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا به جوش آید. پس از 5 الی 10 دقیقه جوشیدن، کف های قهوه ای رنگ روی آب را جمع کنید و دور بریزید. سپس، زبان گوساله را از قابلمه خارج کنید و دوباره بشویید. آب این قابلمه را هم دور بریزید.

مرحله سوم: زبان گوساله را بپزید

پس از اتمام مرحله پیش جوش برای پاک سازی، زبان گوساله را به قابلمه تمیزی منتقل کنید و دوباره مقدار کافی آب روی آن بریزید. برگ بو، چوب دارچین، کمی فلفل سیاه و زردچوبه نیز به این قابلمه اضافه کنید. قابلمه حاوی زبان گوساله را ابتدا روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا زبان گوساله روی شعله کم به مدت 3 الی 4 ساعت بپزد و کاملا نرم گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: سیر و پیاز را اضافه کنید

در این مرحله از طرز پخت زبان گوساله مجلسی، پیازهای شسته شده و بدون پوست را دو یا چهار قاچ کنید و همراه با حبه های سیر شسته و بدون پوست در قابلمه زبان بریزید تا بوی زهم زبان گوساله در طول پخت کاملا رفع گردد.

مرحله پنجم: برنج را بخیسانید

در فاصله پختن زبان گوساله، برنج را به خوبی بشویید تا آب برنج زلال گردد. سپس، برنج را با مقداری آب و یک قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و برای 1 الی 2 ساعت بخیسانید.

برای خرید نمک و انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: شوید را آماده کنید

در فاصله پختن زبان و خیس خوردن برنج، شوید را آماده کنید. ساقه های ضخیم و قسمت های زرد یا چوبی شده شوید تازه را جدا کنید. سپس، برگ های تر و تازه شوید را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه، شوید تازه را ساطوری کنید.

در صورت تمایل، برای پخت باقالی پلو می توانید از شوید خشک یا منجمد شده بهره ببرید. با این حال، شوید تازه با عطر بی نظیری که دارد می تواند باقالی پلوی شما را خوشمزه تر کند. اگر قرار است از شوید منجمد شده بهره ببرید، بسته شوید یخ زده را به مدت 2 ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا کاملا یخ زدایی گردد.

برای خرید انواع سبزیجات خشک شده مانند شوید خشک می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: برنج را بجوشانید

حالا، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب نموده و مقداری نمک و روغن مایع به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. سپس، آب برنجی که قبلا خیس کردید را خالی کنید و برنج خیس خورده را در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید. حدود 7 دقیقه منتظر بمانید تا برنج قد بکشد.

برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: باقالی را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با گوشت زبان گوساله، باقالی های سبز و تازه را هم به قابلمه حاوی برنج و آب در حال جوش اضافه کنید. بسته به مقدار تردی و تازگی باقالی ها حدود 2 الی 4 دقیقه صبر کنید تا باقلا نیز مانند برنج نیم پز گردد.

مرحله نهم: باقالی پلو را آبکش کنید

سپس، باقالی پلوی نیم پز را در سبد بریزید و برای یکی دو دقیقه زیر آب سرد بگیرید تا نشاسته برنج و باقالی شسته و آبکشی گردد. سپس، سبد را کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد.

مرحله دهم: باقالی پلو را دم کنید

قابلمه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. کمی زعفران دم نموده و پودر دارچین نیز به قابلمه اضافه کنید و ته دیگ برنج دلخواه خود را در قابلمه بچینید. سپس، یک لایه باقالی پلو روی ته دیگ بریزید و مقداری شوید تازه یا خشک را به آن اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که باقالی پلو و شوید تمام شوند.

در ادامه، مقداری روغن یا کره را با کمی آب جوش ترکیب نموده و به قابلمه حاوی شوید باقالی پلو اضافه کنید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. چند دقیقه منتظر بمانید تا قابلمه بخار کند و کاملا داغ گردد. سپس، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید باقالی پلو برای 45 الی 60 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.

برای خرید زعفران و کره می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: زبان گوساله را پوست گیری کنید

پس از پخته شدن زبان، کمی نمک هم به قابلمه اضافه کنید و حدود 10 الی 15 دقیقه منتظر بمانید تا زبان نرم و پخته شده طعم نمک را به خودش بگیرد. سپس، زبان را از آب خارج کنید و بگذارید کمی خنک گردد. پوست ضخیم روی زبان را به آرامی جدا کنید و زبان را به صورت ورقه های ضخیم برش بزنید.

مرحله دوازدهم: برش های زبان گوساله را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه زبان گوساله رستورانی، برش های زبان را در کمی کره یا روغن تفت دهید و با اندکی آبلیموی تازه یا آبغوره و اندکی زعفران دم نموده طعم دار کنید. در صورت تمایل، می توانید کمی پیاز داغ نیز به این تابه اضافه کنید تا زبان تفت خورده خوشمزه تر و خوش عطرتر گردد.

برای خرید آبغوره و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: باقالی پلو با زبان گوساله را سرو کنید

پس از آماده شدن غذا، باقالی پلو را در ظرف سرو بکشید و برش های زبان گوساله را روی آن بچینید. در صورت تمایل، می توانید کمی کره یا زعفران دم نموده نیز روی پلو و زبان بریزید. این غذا را می توانید با انواع ترشی ()، انواع سالاد () و سبزی خوردن میل کنید.

برای خریدن انواع ترشی می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوساله

  • در طرز تهیه خوراک زبان گوساله با باقالی پلو، می توانید مقداری رب گوجه (طرز تهیه رب گوجه فوری با مخلوط کن) را نیز موقع تفت دادن به زبان اضافه کنید.
  • به جای باقالی تازه می توانید از باقالی منجمد شده بهره ببرید. در این صورت، باید باقالی منجمد را برای 2 ساعت در محیط آشپزخانه بگذارید تا یخ آن کاملا باز گردد. برای دیفراست کردن باقالی یخ زده می توانید از مایکروویو هم یاری بگیرید.
  • در صورت استفاده از شوید خشک، کافی است باقالی پلو را آبکش نموده و در هنگام دم دادن برنج، به مقدار 3 قاشق غذاخوری شوید خشک (روش های خشک کردن شوید) را هم لابه لای آن بریزید.
  • برای ایجاد عطر و طعم بهتر، پیشنهاد می کنیم چند حبه سیر تازه را پوست بگیرید و در هنگام دم کردن پلو لابه لای آن بگذارید. ضمناً، می توانید مقداری برگ سیر تازه را ساطوری کنید و همراه با شوید لای باقالی پلو بریزید.
  • بسته به طبع و ذائقه، موقع دم دادن برنج می توانید مقدار کمی پودر دارچین هم لابه لای باقالی پلو بپاشید. مقدار دارچین را خیلی کم در نظر بگیرید تا رنگ برنج عوض نگردد.
  • در صورت تمایل، می توانید فقط یک قاشق غذاخوری گلاب روی باقالی پلو بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا روی شعله کم دم بکشد.
  • در طرز تهیه چلو زبان گوساله، به جای باقالی پلو می توانید از برنج ساده آبکش و برنج زعفرانی یا شوید پلوی خالی بهره ببرید.
  • برای تهیه این غذا، بهتر است از زبان گوساله جوان با چربی کم بهره ببرید. هر چند بعضی از افراد زبان گاو هم استفاده می نمایند و آن را در زودپز می پزند.
  • شوید پلو با زبان گوساله هم عینا به همین ترتیب آماده می گردد. با این تفاوت که باید باقالی را از رسپی حذف کنید.
  • به جای زردچوبه می توانید زبان گوساله را با کمی زعفران بپزید تا رنگ و عطر مجذوب کننده تری داشته باشد. طرز تهیه زبان گوساله با زعفران هم عینا مانند دستور بالاست.
  • برای رفع کردن بوی زهم زبان گوساله می توانید از مقداری ترخون و مرزه خشک یا تازه نیز بهره ببرید.
  • طرز تهیه باقالی پلو با زبان گوسفندی هم درست مانند همان چیزی است که در رسپی بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که زبان گوسفندی از نظر ابعاد کوچک تر و از نظر بافت به مراتب لطیف تر از زبان گوساله است و در مدت زمان کوتاه تری می پزد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن باقالی پلو با زبان گوساله

بوی زهم زبان گوساله را چگونه رفع کنیم؟

پیش از پخت، زبان را چند دقیقه در آب جوش بجوشانید، کف آن را بگیرید و آب آن را دور بریزید. استفاده از پیاز، برگ بو، سیر و چوب دارچین در هنگام پخت نیز در کاهش بوی زهم بسیار موثر است.

چرا باقالی نمی پزه؟

باقالی منجمد شده، باقالی کهنه و باقالی های زرد با پوست تیره برای پخت به زمان بیشتری احتیاج دارند. در غیر این صورت، به احتمال زیاد سفت و چغر می شوند. اگر از این باقالی ها استفاده می کنید، پیشنهاد می کنیم ابتدا باقالی را جداگانه با مقداری آب و نمک بپزید؛ پس از پخته شدن، باقالی را نیز درست مانند شوید لابه لای پلو بریزید و مطابق دستور بالا دم کنید.

پوست زبان گاو و گوساله را چگونه باید جدا کنیم؟

برای راحت تر شدن کار، زبان را بعد از پخته شدن، در آب و یخ قرار دهید تا دچار شوک گردد. سپس، پوست روی آن را جدا کنید. می توانید بعد از پخت، زبان گوساله را در یخچال هم بگذارید و بعد از سرد شدن، پوست آن را جدا کنید. اگر زبان کاملا پخته باشد، این پوست به آسانی جدا می گردد. پس از آن، زبان را برش بزنید و باقی مراحل را دنبال کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1404 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 2512

به "آموزش باقالی پلو با زبان گوساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش باقالی پلو با زبان گوساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید