آشنایی با غذاهای هندی

به گزارش تور هند ارزان، ما در زبان عامیانه خودمان به غذاهای تند، هندی میگوییم و هر غذایی را که تند درست میکنیم یک هندی انتهایش میگذاریم، مثلا حلیم هندی! اما فلفل تنها ادویه ای نیست که هندی ها به غذاهای رنگارنگشان اضافه میکنند، این خوراکی ها حسابی متنوع هستند و پخت های متفاوتی برای هر نوع غذا در هر منطقه وجود دارد.

آشنایی با غذاهای هندی

غذای هندی برای علاقه‌مندان به غذا و طعم، یک جشن در سفر محسوب می‌شود. تنوع غذایی که می‌توانید در هند پیدا کنید بیشمار بوده و آشپزی هندی مانند سرزمینش از گوناگونی و تنوع زیادی برخوردار است.

در کل غذای هند به دو دسته اصلی شمال هند و جنوب هند تقسیم می‌شود. اگر هم بخواهیم دقیق‌تر شویم، هر کدام از دسته‌ها به شاخه‌های فرعی بر اساس مناطق دسته‌بندی می‌شوند که برای نمونه می‌توان به دستور پخت های پنجابی، راجستانی، سِندی، گجراتی، بنگالی، مغولی، کشمیری و حیدرآبادی اشاره کرد. این فهرست بسیار طویل و مفصل خواهد بود!

هند سرزمین جشنواره هاست و هر جشن در این کشور منوی غذای خاص خودش را دارد. هر موقعیت و رویدادی نیز به این روال برگزار می‌شود که این رسوم، منطقه به منطقه تفاوت می‌کنند. حتماً در این لحظه فکر می‌کنید که باید انتظار چه مقدار دیگر از این تنوع آشپزی و غذا را باید در یک سبک آشپزی به نام آشپزی هندی داشته باشید؟ بسیاری از غذاهای هندی پر از ادویه و در نتیجه پر از طعم و رنگ‌های مختلف هستند. رایج‌ترین ادویه و موادی که در هند مورد استفاده قرار می‌گیرد، خردل، کاری، زیره، گشنیز سبز و گارام ماسالا (یک ماسالای تهیه شده از طیفی از ادویه‌ها)، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و زنجبیل در کنار مواد اولیه اصلی مانند سبزیجات یا عدس‌ها هستند.

یکی از علت‌هایی که قبل از شروع معرفی غذاها به شما دیدی درباره گستره و تنوع بالای آن در هند دادیم این بود که بدانید انتخاب فقط 10 مورد از بین این غذاهای هیجان‌انگیز و فوق‌العاده کاری بسیار سخت است.

تالی هندی

تالی به تنهایی یک غذا نیست بلکه ترکیبی از غذاهایی است که از یک غذای شیرین، کاری، دال عدس، برج دم کرده، ترشی، نان‌های پوری، پاپاد، دوغ، یک رایت (raita) و یک یا بیشتر چاتْنی تشکیل شده و در واقع بیشتر بسته به اینکه شما تالی شمال یا جنوب هند را انتخاب کنید و بسته به جایی که در آن غذا را میل می‌کنید این موارد کمی متغیرند. تقریباً می‌توان گفت که تالی یکی از بهترین راه‌ها برای لذت بردن از غذای هندی است، زیرا در یک وعده می‌توانید تنوع زیادی از خوراک‌ها را آن هم با قیمتی اندک امتحان کنید. با سفارش دادن این غذا لازم نیست هر نفر چند مدل غذا را سفارش داده و پول بیشتری خرج کند و غذای بیشتری تلف شود، بلکه فقط همان تالی را سفارش داده و کارتان تمام می‌شود! نیازی به دسر و وعده‌های جانبی نیست. (تالی در لغت به معنی بشقاب بوده و در اینجا معنای بشقابی پر از غذا را می‌دهد).

راسْگولا/گلاب جامون/ جالبی/ گجرکَ حلوا

زمانی که در هند هستید، نمی‌توانید شیرینی‌ها و دسرها را نادیده بگیرید. پیشنهاد کردن فقط یک مورد از صدها گزینه برای این منظور کاری بسیار دشوار است. در نتیجه 4 دسر محبوب‌تر را در این فهرست قرار دادیم. گجرک حلوا با هویج تهیه می‌شود، جالبی نوعی شیرینی بسیار شبیه به زولبیا است که بعد از سرخ شدن در شربت غلیظی فرو می‌شود. گلاب جامون، توپ‌های سرخ شده‌ای هستند که از شیر تغلیظ شده‌ای به نام خویا تهیه می‌شوند و بعداً در شربت شکر غوطه‌ور می‌گردند. راسگولا یک شیرینی بنگالی است که از جوشاندن پنیر در شربت شکر درست می‌شود.

چات هند 

چات به نوعی پادشاه تمام غذاها محسوب می‌شود! معمولاً آن را به‌عنوان پیش غذا یا اسنک عصرگاهی مصرف می‌کنند. چات نام یک غذا نیست بلکه شامل گستره‌ای از غذاهای دیگر و به طور خاص پانی پوری، سِوْپوری، پاو باجی را تشکیل می‌دهد. تمبر هندی، پیاز، پودر فلفل، کشک، گوجه فرنگی و رشته فرنگی، مواد اولیه اصلی این غذاها که به‌عنوان غذاهای خیابانی شهرت دارند را در بر می‌گیرند.

پالَک پنیر یا پنیر سبزی

پالک در زبان هندی به معنی اسفناج است، برای تهیه این نوع پنیر، پنیر را در آب نمک جوشانده یا در تابه اندکی سرخ کرده و سپس آن را به مایعی از اسفناج اضافه می‌کنند. این مایع اسفناج از ترکیب اسفناج نیم پز، زنجبیل، سیر، فلفل سبز و پیاز درست می‌شود.

دَم آلو هند

این یک غذای فرعی تهیه شده از سیب زمینی‌های کوچک است که در مایعی از گوجه فرنگی، پیاز و ادویه‌جات مختلف آهسته پخته می‌شود. بعد از آماده شدن آن را با برنج یا نان میل می‌کنند. اگر شما عاشق کاری هستید، از دم آلو نیز لذت خواهید برد.

پراتای مغزدار هند

پراتای مغزدار نوعی نان هندی تهیه شده با آرد گندم یا آرد سفید است که با مواد مختلفی پر می‌شود. این مواد می‌توانند سیب زمینی، گل کلم، کلم، پنیر و یا هر سبزی که بتوانید فکرش را بکنید باشند.

ساموسا هند

ساموسا یکی از محبوب‌ترین اسنک‌های هندی است! شما نمی‌توانید به هند پا گذاشته اما این خوردنی جذاب را امتحان نکنید. ساموسا یک اسنک سرخ شده متشکل از یک خمیر رول شده از آرد سفید و سپس پر کردن آن با مخلوطی از سیب زمینی، نخود سبز، گارام ماسالا، پیاز، پودر فلفل، رازیانه و نمک است. مطمئن باشید که عاشقش خواهید شد!

ماسالا دوسا

این غذا از پن کیکی نازک، به همراه خمیری که یک شب باید برای تخمیر به آن زمان داد درست می‌شود. این خمیر را که از برنج و عدس سفید درست می‌شود، با سیب زمینی، چاتنی و سَمبَر پر می‌کنند.

چوله باتورا

این غذا می‌تواند برای صبحانه، ناهار، اسنک عصرگاهی و یا حتی شام میل شود. بلی، درست خواندید؛ این زیبایی چوله باتوراست! هرچند این غذا یک وعده سنگین محسوب می‌شود، هندی‌ها برای لذت بردن از طعم آن در هیچ زمانی از روز تردید نمی‌کنند. باتورا نان هندی‌های گرد سرخ شده‌ای است که از آرد سفید تهیه می‌شود. چوله یک غذای فرعی است که با نخود ساخته می‌شود.

بریانی هند 

بریانی انواع و اشکال مختلفی دارد و می‌تواند به صورت گیاهی یا غیر گیاهی تهیه شود. به هر حال این غذا، غذایی است که باید حتماً آن را امتحان کنید. ماده اصلی این غذا برنج بوده و معمولاً با رایت (ماست و پیاز با خیار رنده شده) سرو می‌شود.

انتشار: 16 فروردین 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 7

به "آشنایی با غذاهای هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با غذاهای هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید