درخت کریسمس کیهانی، شاهکار نو جیمز وب، عکس
به گزارش تور هند ارزان، ایسنا نوشت: از خوشه کهکشانی MACS0416 به عنوان درخت کریسمس کیهانی یاد می گردد، زیرا رنگارنگ است و نورهایی درون آن سوسو می زنند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) به تازگی باعث شادی اخترشناسان شده است، زیرا به آنها این امکان را داده که از یک خوشه رنگارنگ دوردست از کهکشان ها که خوشه کیهانی درخت کریسمس نامیده می گردد، تصویربرداری نمایند.
در این خوشه، تلسکوپ فضایی جیمز وب چراغ های کریسمس سوسوزن را به شکل 14 جرم گذرا تازه کشف نموده است. این خوشه MACS0416 نام دارد و در فاصله 4.3 میلیارد سال نوری از زمین قرار گرفته است.
هائوجینگ یان (Haojing Yan)، دانشیار دپارتمان فیزیک و نجوم دانشگاه میسوری در بیانیه ای گفت: ما MACS0416 را خوشه کیهانی درخت کریسمس می نامیم، هم به علت رنگارنگ بودن آن و هم به علت نورهای سوسوزن که درون آن می بینیم. اجرام گذرا آن دسته از اجرامی در فضا مانند ستارگان منفرد هستند که به نظر می رسد به طور ناگهانی، روشن و سپس محو می شوند.
-
هولناک ترین پرنده تاریخ/ هیولایی که نامش هم ترسناک است/ عکس
-
ویروس عجیبی که فقط جنس نر را می کشد!
-
خورشید آنقدر که می گفتند بزرگ نیست!
مشاهده بسیاری از اجرام گذرا در این کهکشان با همکاری جیمز وب با تلسکوپ فضایی هابل به دست آمد.
نور خوشه کهکشانی درخت کریسمس زمانی سفر خود را در سراسر کیهان شروع کرد که منظومه شمسی که اکنون 4.6 میلیارد سال سن دارد، به تازگی شکل گرفته بود و تنها حدود 300 میلیون سال سن داشت. این موضوع معمولا باعث می گردد که نور آن حتی برای جیمز وب هم بیش از حد ضعیف باشد، اما ترفند کوچکی که آلبرت اینشتین آن را اعلام کرد، مشاهده این درخت کریسمس کیهانی را کمی آسان تر کرد.
اینشتین در نظریه نسبیت عام خود در سال 1915 که به ماهیت گرانش مربوط می گردد، گفته است: اجسام با جرم زیاد باید بافت فضا و زمان را بچرخانند و به عنوان یک موجود واحد به نام فضا-زمان با هم یکی شوند و انحنایی ایجاد نمایند که ما به عنوان گرانش تجربه می کنیم و هنگامی که هر چیزی از جمله نور از این منطقه ها منحنی فضا می گذرد، مسیر آن منحرف و منحنی می گردد.
هر چه به این منطقه ها نزدیک تر شوید انحنای شدیدتری را تجربه می کنید.
در نتیجه، هنگامی که جسمی از بین زمین و منبع نوری دوری عبور می نماید، زمان زیادی طول می کشد که نور آن شیء پس زمینه به ما برسد، زیرا مسیر آن به علت انحنای ایجاد شده از یک خط مستقیم پیروی نمی نماید. این در نهایت می تواند باعث گردد که آن شیء پس زمینه از نقطه نظر ما تقویت شده به نظر برسد. این مفهوم همگرایی گرانشی نامیده می گردد، زیرا جسم مداخله نماینده به عنوان یک ذره بین طبیعی و کیهانی عمل می نماید.
جیمز وب با موفقیت از این پدیده بهره برده است تا بعضی از کهکشان های اولیه دنیا را ببیند و تصویر آن از خوشه کیهانی درخت کریسمس آخرین نمونه از آن است.
یک هیولا در درخت کریسمس؟
این اجرام گذرا به وسیله یان و گروهش در حالی یافت شد که آن ها در حال آنالیز چهار مجموعه از تصاویر گرفته شده به وسیله جیمز وب در طی حدود چهار ماه، به عنوان بخشی از برنامه JWST PEARLS GTO 1176 بودند. این گروه دو جرم در این تصاویر را به عنوان انفجارهای ابرنواختری شناسایی نموده اند که با رسیدن ستاره ها به خاتمه عمرشان اتفاق می افتد. یان از این نتیجه هیجان زده شده است، زیرا او و گروهش اکنون می توانند از این ابرنواخترها برای مطالعه کهکشان هایی که انفجارها در آنها رخ می دهند، استفاده نمایند.
اخترشناسان بعلاوه مورد خارق العاده دیگری را در خوشه کهکشان درخت کریسمس یافتند. یک ستاره هیولایی در یک کهکشان که شبیه به زمانی است که دنیا تنها سه میلیارد سال سن داشت. آن ها نام ستاره را از روی شب پره هیولایی داستان های علمی تخیلی ژاپنی موترا گذاشته اند.
5858
منبع: خبرآنلاین