آمپول نوروبیون و تاثیر آن در دوران بارداری

به گزارش تور هند ارزان، آمپول نوروبیون ترکیبی از ویتامین های ب1، ب6 و ب12 است و در مواردی با نظر پزشک برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو در زنان باردار تجویز می گردد.

آمپول نوروبیون و تاثیر آن در دوران بارداری
ویتامین ب یکی از ویتامین های ضروری برای بدن است. کمبود این ویتامین باعث بروز مسائل و بیماری هایی مثل تورم بدن، ریزش موها، شوره سر، کم خونی، ضعف اعصاب، دشواری در راه رفتن و درد شکم می شود.

ضرورت جبران کمبود این ویتامین در دوران بارداری نسبت به قبل، اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که تحقیقات نشان داده بچه ها زنانی که مبتلا به کمبود ویتامینB12 درطول بارداری هستند؛ ممکن است در معرض بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2 قرار گیرند.

کمبود ویتامین ب را می توان با مصرف مواد غذایی حاوی آن، برطرف کرد. به طور مثال گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، شیر و بعضی از حبوبات حاوی ویتامین ب12 و بادام زمینی حاوی ویتامین ب6 است. در صورتی که زنان باردار نتوانند به وسیله مواد غذایی مصرفی، اندازه ویتامین ب کافی را دریافت نمایند؛ می توانند با مراجعه به پزشک، از مکمل های حاوی این ویتامین استفاده نمایند. یکی از این مکمل ها، آمپول نوروبیون است که به عنوان یک نوع داروی تقویتی برای زنان باردار، تجویز می شود. در ادامه با این مکمل بیشتر آشنا می شویم.

آمپول نوروبیون چیست؟نوروبیون (Neurobion) ترکیبی از سه ویتامین گروه ب، شامل ب 1، ب6 و ب 12 است که بیشتر برای برطرف دردهای عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. وجود این ویتامین به ترمیم و بازسازی اعصاب، یاری زیادی می نماید. نوروبیون برای افرادی که با کمبود ویتامین B در بدن روبرو هستند و بعلاوه افراد در سنین بالا که بدن آن ها دیگر قادر به جذب ویتامین ب نیست، تجویز می شود. علاوه بر این، نوروبیون برای افرادی که دچار کم خونی، دیابت و یا اعتیاد به الکل شده اند، هم تجویز می شود.

نوروبیون به صورت قرص و آمپول در دسترس است که نوع آمپول آن باید بصورت داخل عضلانی و عمیق تزریق شود. این دارو اولین بار به وسیله یک شرکت آلمانی فراوری شد.

تاثیر استفاده از آمپول نوروبیون در بارداریهمانطور که ذکر شد داروی نوروبیون حاوی ویتامین های گروه B است و این ویتامین باعث تقویت بدن می شود. معمولا زنان بارداری که عادت به گیاهخواری دارند و یا از رژیم غذایی خاصی پیروی می نمایند، با کمبود ویتامین ب روبرو می شوند. کمبود این ویتامین در دوران بارداری منجر به افزایش اندازه لپتین و پرخوری می شود. پرخوری به نوبه خود باعث افزایش خطر بروز مقاومت به انسولین می شود که مبتلاشدن به دیابت نوع2 را در پی داشته و می تواند اندازه فراوری هورمون در طول رشد جنین را تغییر دهد. بر همین اساس، ضروری است که مادران باردار در این دوران به سلامت غذایی خود اهمیت داده و رژیم غذایی آن ها حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج، باشد.

در مواقعی که بدن مادر نتواند به وسیله دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین ب، ویتامین مورد احتیاج خود و جنین را تامین کند؛ می توان تحت نظر پزشک از مکمل ویتامین ب با عنوان آمپول نوروبیون در بارداری استفاده کرد.

عوارض مصرف آمپول نوروبیوناین دارو هم همچون سایر داروها دارای عوارضی برای مصرف نماینده است که البته رخ دادن آن ها در بین تمامی افراد یکسان نیست. خونریزی معده، درد گلو، آلرژی، کهیر، خارش پوستی، تعریق، ضعف و اضطراب بعضی از عوارض مصرف این داروست. اگر با مصرف آمپول نوروبیون در بارداری، هر کدام از این عوارض برایتان رخ داد، باید به پزشک مراجعه کنید.

اندازه و نحوه مصرف آمپول نوروبیوناندازه مصرف این دارو برای هر فرد با توجه به اندازه کمبود ویتامین ب در بدن متفاوت بوده و باید به وسیله پزشک، مشخص شود. به طور معمول، این آمپول در بزرگسالان یک الی دو بار به صورت عضلانی و عمیق تزریق می شود. این اندازه مصرف می تواند برای افراد گیاهخوار، افراد میانسال، ورزشکاران و زنان باردار متفاوت باشد و با تجویز پزشک است. مصرف این مکمل در دوزهای بالاتر ممکن است فراوری شیر مادر را در زنان شیرده، متوقف کند.

نکاتی که در رابطه با مصرف آمپول نوروبیون باید بدانیددر صورت وجود هر نوع حساسیت دارویی یا آلرژی نسبت به غذاها، رنگ ها، نگهدارنده ها یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید.

تزریق نوروبیون باید به صورت عضلانی و عمیق، انجام شود.

چنانچه با مصرف این دارو دچار علائم حساسیت مثل تنفس سخت، تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را ادامه نداده و به اورژانس رجوع کنید.

در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد در این صورت اندازه مصرف نوبت بعدی نباید دو برابر شود.

ممکن است بعد از تزریق آمپول نوروبیون رنگ ادرار برای مدتی به زرد فسفری تغییر کند که خطرناک نبوده و نشان از دفع اندازه اضافی آن است.

افراد مبتلا به فشار خون، مسائل کبدی و کلیوی حتما باید با نظر پزشک اقدام به مصرف این دارو نمایند.

در صورتیکه پس از تزریق دچار حالاتی نظیر تهوع، استفراغ، اسهال و یا دردهای شکمی شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

آمپول نوروبیون در افرادی که به بیماری لبر مبتلا هستند، نباید استفاده شود. بیماری لِبِر (Leber)، یک اختلال مادرزادی با ضعف بینایی چشم ها و فقدان دید مرکزی است.

قرص یا آمپول نوروبیون در افراد با بیماری هایی مثل آرتروز، کلسترول بالا، آلزایمر، اختلالات ذهنی، بیماری قلبی-عروقی هم با نظر پزشک، قابل مصرف است.

علاوه بر آمپول، نوروبیون به صورت قرص جویدنی هم موجود است که همراه با غذا مصرف می شود.

هیچ گاه اندازه دارو را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک، افزایش ندهید؛ چرا که مصرف این مکمل به اندازه زیاد تاثیری در سرعت بهبودی، نخواهد داشت.

چنانچه به بیماری هایی نظیر زخم معده، سابقه سکته قلبی، آریتمی قلبی و یا ورم معده مبتلا هستید، نباید از نوروبیون بهره ببرید.

نوروبیون با داروهای لوودوپا، کلشی سین، دیگوکسین، ایزواحتیاجید، کلارفنیکول، آمیودارون، گاباپنتین، آرسنیک تری اکسید، کلرامفنیکل، فولیک اسید، آباکاویر، فوروزماید، ایزواحتیاجید، کاربامازپین، هیدرالازین و الکل تداخل دارد و نباید به صورت همزمان با آن ها، مصرف شود.

بهتر است مکمل ویتامین ب را در یخچال، نگهداری کنید.

از این آمپول نباید برای مدت زمان طولانی، بهره ببرید.

به طور کلی مصرف ویتامین های گروه ب به شکل مکمل غذایی (خوراکی)، بهتر از شکل تزریقی آن است.

با مصرف آمپول نوروبیون احتمال افزایش وزن به اندازه کم، وجود دارد.

اگر هنگام استفاده از این دارو دچار خواب آلودگی، سرگیجه، فشار خون یا سردرد می شوید؛ از رانندگی خودرو یا استفاده از ماشین آلات سنگین بپرهیزید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 1931

به "آمپول نوروبیون و تاثیر آن در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمپول نوروبیون و تاثیر آن در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید