ناسا توانست برای اولین بار از یک سیارک نمونه برداری کند

به گزارش تور هند ارزان، کاوشگر فضایی اوسریس-رکس، متعلق به سازمان فضایی آمریکا، ناسا، توانسته با نزدیک شدن به سیارک بن نو، از سطح آن نمونه برداری کند.

ناسا توانست برای اولین بار از یک سیارک نمونه برداری کند

به گزارش خبرنگاران، کاوشگر اوسریس-رکس در سال 2016 به فضا پرتاب شد و از همان سال، مأموریت حرکت به سمت سیارکی بنو را دریافت کرد. محل فرود فضاپیما هم بخش شمالی سیارک انتخاب شده است چرا که در بخش شمالی صخره های بزرگی واقع شده است و قطر این قسمت به 16 متر می رسد.

پیام های رادیویی این کاوشگر بدون سرنشین که از فاصله 330 میلیون کیلومتری زمین ارسال شده اند، تایید می کند که اوسریس-رکس با سیارک بن نو که حدود 500 متر عرض دارد، تماس برقرار کرده است.

ناسا پس از دریافت پیام های اولیه درباره موفقیت ماموریت این کاوشگر باید منتظر بماند تا از میزان و نوع مواد جمع آوری شده از سطح این سیارک اطمینان حاصل کند.

هدف ناسا گردآوری دست کم 60 گرم تا یک کیلوگرم نمونه از سطح بن نو عنوان شده است.

ساعتی پیش ناسا اظهار داشت که این ماموریت با موفقیت اجرا شده و اوسریس-رکس توانسته از سیارک بنو نمونه برداری را انجام بدهد.

گرانش سیارک برای فرود آمدن فضاپیما روی آن بسیار کم بود و عرض آن فقط 510 متر است. در نتیجه فضاپیمای اوسیریس رکس از یک بازوی رباتیک 3.4 متری برای جمع آوری نمونه ای 60 گرمی از سیارک بن نو استفاده کرد.

ساختار شیمیایی سیارک بن نو بسیار ابتدایی است و محققان ناسا امیدوارند با مطالعه نمونه های جمع آوری شده از این سیارک به دانش بیشتری درباره ترکیبات شیمیایی اولیه خورشید و سیاره ها دست پیدا کنند.

تاماس زورباکن، مدیر علمی ناسا در واکنش به این موفقیت گفت: این رخداد نقطه عطف این ماموریت فضایی بود. تا چند روز دیگر خواهیم فهمید که به چه مقدار از این نمونه شگفت انگیز که دهه ها برایش برنامه ریزی کردیم، دست پیدا کرده ایم.

در صورتی که کاوشگر اسیریس-رکس به اندازه کافی نمونه برداری کرده باشد، برای بازگشت به زمین در سال 2023 آماده خواهد شد در غیر این صورت دوباره باید برای نزدیک شدن آن به سیارک بن نو تلاش شود.

حدود یک هفته طول می کشد تا نمونه برداری در دسترس محققان قرار بگیرد.

جیسون دورکین دانشمند این ماموریت از مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا گفت: سیارک بنو یک شاهدی برای تشکیل منظومه شمسی در حدود 4.56 میلیارد سال پیش بود و بنابراین تجزیه و تحلیل آن نیز باید درک ما از فرآیند های موجود در منظومه شمسی، سیارات و زندگی را افزایش دهد. امیدوارم سیارک مذکور نمونه ای غنی از ترکیبات آلی پیچیده سیارک را به زمین آورد تا توسط آن بتوانیم اطلاعات مفیدی در مورد چگونگی شکل گیری زندگی در زمین اولیه یا سایر نقاط منظومه شمسی به دست آوریم.

ناسا می گوید که بنو بیشتر از میلیارد ها سال است که خراب نشده و از هم نپاشیده است بنابراین بنو ممکن است از موادی که حاوی مولکول هایی هستند که هنگام تشکیل حیات در زمین وجود داشته اند، ساخته شده باشد. اگر چنین باشد نمونه برداری واقعی بسیار دشوارتر از برنامه ریزی اولیه است. به این دلیل که فضاپیمای یاد شده برای کار با پارامتر های سطح صاف طراحی شده است. با این حال، از زمان رسیدن این فضاپیما در نزدیکی این سیارک که از آن زمان 2 سال می گذرد، ناسا متوجه شده است که سطح آن با تخته سنگ ها و سنگ های بزرگی پر شده است که این موارد انجام این عملیات را پیچیده خواهد کرد.

قرار بود این عملیات زودتر انجام شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا دو ماه به تعویق افتاد. این نخستین باری است که ایالات متحده آمریکا جمع آوری نمونه از سیارک را انجام می دهد. پیش از این فقط ژاپن توانسته بود چنین عملیاتی انجام دهد

منبع: فرارو
انتشار: 1 آذر 1399 بروزرسانی: 1 آذر 1399 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 1359

به "ناسا توانست برای اولین بار از یک سیارک نمونه برداری کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ناسا توانست برای اولین بار از یک سیارک نمونه برداری کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید