از کجا بفهمیم تلفن های همراهمان شنود می گردد؟

به گزارش تور هند ارزان، به جز معدود افرادی که از موبایل تنها برای برقراری تماس های تلفنی استفاده می نمایند، سایر افراد باید مطلع باشند که موبایلی که در جیبشان است، ممکن است در حکم یک بمب سایبری برایشان عمل کند.

از کجا بفهمیم تلفن های همراهمان شنود می گردد؟

غزال زیاری: بدافزارهای تلفن های هوشمند، یک تهدید در حال رشد و همیشگی به شمار می روند. این درحالی است که بیش از 5 میلیارد نفر در سراسر دنیا از موبایل استفاده می نمایند و بیش از 90% آنها از تلفن های هوشمند یا مجهز به اینترنت بهره می برند که به طور میانگین 40 برنامه روی هر یک از این گوشی های هوشمند نصب است.

بیشتر بخوانید:

عکس | مردمان این شهرها حداقل 90 سال عمر می نمایند!

در خاتمه امسال میلادی، بیش از 200 میلیارد اپلیکیشن از فروشگاه های اپلیکیشن های مجازی دانلود خواهند شد که در بعضی از آنها ممکن است خطراتی نهفته باشد.

فروشگاه های نرم افزارهای رسمی تحت کنترل اپل و گوگل، در حذف اپلیکیشن های ناامن هوشیارانه عمل می نمایند ولی بسیاری از کاربران گوشی های موبایل برای دریافت برنامه ها، از بعضی از برنامه های دانلود شخص ثالث استفاده می نمایند که مملو از بدافزارهای آلوده هستند.

البته این تهدیدها فقط به فروشگاه های اپلیکیشن ختم نمی شوند و مجرمان سایبری جعبه ابزاری مملو از روش های مختلف دارند تا بدافزارهای مخرب را وارد موبایل شما نمایند. تنها کافی است که به یک وب سایت اشتباه سر بزنید، یا برروی یک تعبیه شده در یک ایمیل یا پیام متنی کلیک کنید یا یک فایل پیوست شده را باز کنید تا تله سایبری برروی موبایل تان فعال شود.

آشنایی با ریسک های موجود

بدافزارهای موبایل، یک نگرانی رو به افزایش در زمینه امنیت سایبری است. این موضوع می تواند منجر به سرقت و شاید فروش داده های خصوصی شما شود.

در حال حاضر ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، عامل 42% بدافزارهای نو موبایل در سراسر دنیا هستند. تهدیدات بدافزاری بانکی، به ویژه در دستگاه های اندرویدی 80% افزایش یافته و بنا بر آخرین گزارش های امنیتی منتشره، بهره گیری از بیشتر برنامه های آنتی ویروس رایگان و یا حتی پولی روی گوشی های موبایل، یاری چندانی به تشخیص یا پیشگیری از حملات سایبری پیچیده نمی نمایند.

تقریبا نیمی از برنامه های آنتی ویروس رایگان اندروید، عملکرد موثری در شناسایی بدافزارها ندارند.

البته آیفون نیز از نظر امنیت، غیرقابل نفود نیست. گرچه بدافزارهای اندرویدی به مراتب بیشتر از آلودگی های iOs رایج هستند ولی مجرمان سایبری اخیرا دسترسی بهتری به آیفون ها پیدا نموده اند و هر دو پلتفرم در معرض بدافزارهایی هستند که درهای مخفی به تلفن شما را به وسیله پیام های متنی و دیگر فایل های به اشتراک گذاشته شده را باز می نمایند.

مجرمان سایبری، داده ها و اطلاعات موبایل شما را می خواهند و بسیاری از بدافزارهای موبایل به نحوی طراحی شده اند که با دسترسی به داده های دیجیتال شما، نام های کاربری و رمزهای عبور شما را سرقت نمایند و بدین ترتیب به حساب بانکی شما دسترسی پیدا خواهند کرد.

اما کار سارقان سایبری به همین جا ختم نمی شود. آنها به علاوه نرم افزارهای تهاجمی ای دارند که به آنها امکان دسترسی به صدا وتصویر و بعلاوه موقعیت مکانی شما را می دهد.

چه باید کرد

قبل از هر کار باید با نقاط ضعف تان در استفاده از تلفن های هوشمند آشنا شده و آنها را برطرف کنید. شما باید کار را برای مجرمان سایبری در سوءاستفاده از موبایل تان دشوارتر کنید. نقطه آغاز عالی برای این کار، آنالیز برنامه هایی است که روی موبایل تان نصب نموده اید.

گوشی های اندروید

وارد بخش تنظیمات (Setting) شده و بخش مجوزها (Permissions) را باز کنید. موقعیت این بخش در تنظیمات، بسته به نسخه اندرویدی که روی موبایل تان نصب است و البته رابط کاربری (UI) ای که سازنده گوشی از آن استفاده می نماید، فرق دارد.

بیشتر بخوانید:

SPACE X زنان روسی و آمریکایی را به ایستگاه فضایی می فرستد

معمولا شما با ورود به بخش تنظیمات (Setting)، انتخاب گزینه اپلیکیشن ها (Apps) و سپس تمام اپلیکیشن ها (See all Apps) می توانید برروی نام اپلیکیشن کلیک نموده و لیست را به پایین رفته تا به بخش مجوزها (Permissions) برسید.

در هربرنامه آنالیز کنید که به صورت پیش فرض، چه مجوزهایی به برنامه داده شده است و تمام موارد به جز مواردی که اپلیکیشن به آنها احتیاج دارد را حذف کنید. از خودتان بپرسید که چرا فلان برنامه باید به دوربین ، میکروفن، اسناد و عکس های شما دسترسی داشته باشد. اینها دقیقا همان راه هایی هستند که توسعه دهندگان برنامه، داده های شما را برای کسب عایدی از نرم افزار جمع آوری می نمایند.

مطمئن شوید که گزینه حذف مجوزها و آزاد کردن فضای موبایل برای برنامه هایی که استفاده نمی کنید را فعال می کنید. حتی بهتر است که برنامه هایی که از آنها استفاده نمی کنید را از موبایلتان پاک کنید و برای این کار کافی است که برای چند ثانیه انگشتتان را روی نام برنامه نگه داشته و گزینه Uninstall را انتخاب کنید.

آیفون

وارد بخش تنظیمات (Settings) شده و در بخش Apple ID، وارد گزینه رمز عبور و امنیت (Password & Security) شوید. برای تنظیم گزینه های مدنظرتان، برروی آیتم های منو پیش بروید. تمرکز ویژه تان را برروی اپلیکیشن هایی بگذارید که از بخش Apple ID استفاده می نمایند. اینجا جایی است که می توانید برنامه های شخص ثالث که به حساب هایتان متصل هستند را بیابید؛ برنامه هایی مثل برنامه بدنسازی یا اپلیکیشن ایمیل. هرچه می توانید لیست را کوتاه تر کنید و برنامه هایی که دیگر استفاده نمی کنید را با لمس دکمه ویرایش و انتخاب دکمه قرمز، حذف کنید.

روی موبایل تان بدافزار دارید؟

با تماشا اولین نشانه عجیب و غریب در موبایل تان، به وجود بدافزار شک کنید. هر دو پلتفرم گوشی های هوشمند اندروید و اپل، مجموعه ای از نشانه های عجیب مشترک را به نمایش می گذارند که حاکی از احتمال وجود بدافزار در دستگاه موبایل است.

اگر بدانید که اخیرا چه اپلیکیشن هایی روی موبایل تان نصب نموده اید یا چه فایل ها یا هایی را باز نموده اید، به شما یاری زیادی خواهد نمود. این اطلاعات باعث می شود تا بتوانید برای برطرف مشکل احتمالی بدافزار وارد عمل شوید. اگر موبایل شما یک یا بیشتر از یکی از این شش نشانه را داشت، احتمالا علت آن به بدافزارها بر می شود:

1- پیام ها و پاپ آپ های غیرمعمول

پیام های نامناسب یا پاپ آپ های تبلیغاتی ناخواسته، نشانه های وجود بدافزار یا جاسوس افزار هستند.

2-عناوین موجود در موبایل تان که آنها را نمی شناسید

اگر به عنوان مشکوکی برخوردید، این عنوان را در اینترنت جستجو کنید. ممکن است به این جواب برسید که آیا اپلیکیشن مدنظر شما ایمن است یا خیر. در عین حال تمام برنامه های ناشناس را حذف کنید.

3- عملکرد کند موبایل

این ممکن است به این معنا باشد که شما از بخش عمده ای از حافظه RAM موبایل خود استفاده نموده اید. برنامه هایی که استفاده نمی کنید را پاک نموده و موبایل تان را Reset کنید. اگر کندی موبایل تان همچنان پابرجا بود، به وجود بدافزار شک کنید.

4- مصرف بالای اینترنت یا باتری

زمانی که بدافزار در موبایل مشغول فعالیت باشد، دو نشانه مصرف بالای اینترنت و تمام شدن سریع باتری دست به دست هم می دهند. در ادامه شرح خواهیم داد که چطور با ریست کردن سیستم می توانید برای پاک کردن حافظه و فضای ذخیره سازی موبایل تان اقدام نموده و در عین حال بدافزارها را هم پاک کنید.

5- نویزهای غیرمعمولی یا ثابت در تماس های تلفنی

این نشانه، معمولا حکایت از آن دارد که یک برنامه نظارتی، در حال جاسوسی از مکالمات تلفنی شماست.

6- پیام های صوتی یا متنی عجیب و غریب

دریافت پیام ها و تماس های ناشناس، نشانه ای از این است که دسترسی به تلفن شما وجود دارد و امنیتتان در خطر است.

شیوه پاک کردن بدافزارها

ریست کردن و یا ری استور (Restore) کردن تلفن هوشمند یکی از کاربردی ترین راه چارهها برای پاک کردن بدافزارهای مشکوک است. این کار را بدون اتلاف وقت و یا خرید و دانلود برنامه های امنیت موبایل انجام دهید. بیشتر برنامه های صرفه جویی در مصرف باتری و یا برنامه های پاک کردن حافظه، تقریبا بی فایده هستند.

وقتی این مراحل را پشت سرگذاشتید، باید دوباره گوشی خود را تنظیم نموده و راه اندازی کنید.

مراحل ریست کردن گوشی هوشمند اندروید

اطمینان حاصل کنید که داده های شما بر روی گوگل درایو یا یک راهکار مشابه پشتیبان گیری (که در ادامه درموردش شرح خواهیم داد) پشتیبان گیری (Backup) شده است. اگرچه تهیه نسخه پشتیبان در گوگل درایو الزامی نیست ؛ اما راه چاره آسانی پیش روی شماست. باید دست کم از اطلاعات و داده های شخصی تان یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. در غیراین صورت یک نسخه کپی از اطلاعاتی که برروی دستگاه وجود داشته، بعد از انجام عملیات ریست کردن گوشی از بین خواهند رفت.

بیشتر بخوانید:

رازگشایی از زندگی زنان در دوران باستان !

برای انجام این کار وارد بخش تنظیمات (Setting) شده و گزینه سیستم را انتخاب کنید. وارد بخش Reset شوید و گزینه پاک کردن تمام داده ها (Erase all data / Factory reset) را انتخاب کنید.

در پائین صفحه روی Reset Phone بزنید و زمانی که از شما خواسته شد که آیا اطمینان دارید که می خواهید موبایلتان را Factory reset کنید، گزینه Erase Everything را انتخاب کنید. سپس مجددا تمام اپلکیشن های مدنظرتان را از گوگل پلی انتخاب و نصب کنید.

انجام این مراحل برای ریست کردن آیفون

با استفاده از iCloud یا راه چارههای دیگری که معرفی خواهیم کرد، از داده هایتان پشتیبان گیری کنید. البته مطمئن شوید که اطلاعات ذخیره شده در iCloud شما آلوده نباشد.

حالا به بخش تنظیمات (Setting) رفته و وارد بخش General شوید و روی گزینه Transfer or Reset iPhone کلیک کنید. گزینه پاک کردن تمام محتوا و تنظیمات (Erase All Content and Settings) را انتخاب نموده تا تمام اپلیکیشن ها و داده ها پاک شوند. البته قبل از این کار مطمئن شوید که از تمام داده هایتان برروی iCloud یا درایو پشتیبان گیری نموده باشید.

آیفون خود را ریست نموده و دوباره تنظیمات را انجام دهید و برنامه های مدنظرتان را از App Store دانلود کنید.

باز هم تاکید می کنیم که قبل از انجام هرکاری، از داده هایتان نسخه پشتیبان تهیه کنید. چون بعد از ریست کردن، به اطلاعاتی که روی موبایلتان وجود داشته، دسترسی نخواهید داشت. پس برای آنکه اطلاعات و داده هایتان از بین نرود، حتما از آنها بک آپ بگیرید.

پشتیبان های جایگزینی که در بالا از آنها صحبت کردیم، OneDrive مایکروسافت و یا هرگونه سرویس ذخیره سازی ابری دیگری می تواند باشد؛ شاید حتی یک کارت XD روی موبایلتان، کامپیوترتان و یا یک USBدرایو اکسترنال.

منبع: تک نیوزوورلد

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 19 مهر 1401 بروزرسانی: 19 مهر 1401 گردآورنده: indiaro.ir شناسه مطلب: 2236

به "از کجا بفهمیم تلفن های همراهمان شنود می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از کجا بفهمیم تلفن های همراهمان شنود می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید